Ο Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Σάμο – Η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη θέση Ζερβού [Βίντεο & Φωτογραφίες]

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφθηκε μαζί με δημοσιογράφους από τη Χίο και τη Μυτιλήνη τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη θέση Ζερβού στη Σάμο.

Ο Υπουργός θα παραστεί αύριο το πρωί στη τελετή παράδοσης παραλαβής της παλιάς δομής – ΚΥΤ  στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μηταράκης σε δήλωσή του ανέφερε «Τα τελευταία χρόνια το μεταναστευτικό αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ακούστηκαν πάρα πολλοί μύθοι, πάρα πολλά ψέματα, γύρω από το μεταναστευτικό.

Στη Σάμο υπήρχαν 7.500 αιτούντες άσυλο που κοιμόντουσαν στο δρόμο και στην καρδιά του νησιού. Σε ένα νησί που είδε μείωση των ροών κατά 96% σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, όπου έχουν μείνει μόνο 300 άνθρωποι από τους 21.000  που έφτασαν στο νησί τα τελευταία 5 χρόνια.

Βλέπετε την νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή που αφενός προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και από την άλλη την ασφάλεια, τόσο για το προσωπικό, όσο και για την τοπική κοινωνία. Η κατάργηση του ΚΥΤ στο Βαθύ, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την συνεχή και δραστική μείωση- στην πράξη -των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.