Ο Φάκαρος και η Βασιλική Μπουλά του Ωρίωνα Χίου πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

 

Με το αγώνισμα του διπλού μικτού έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 21/04 στο Λουτράκι το πρώτο διήμερο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων 2022-2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Νέοι πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος είναι ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου και η Βασιλική Μπουλά του Ωρίωνα Χίου. Στη δεύτερη μόλις σεζόν από την επιστροφή του αγωνίσματος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα δύο 14χρονα παιδιά από την Αθήνα και τη Χίο αντίστοιχα έκαναν εντυπωσιακά το βήμα παραπάνω σε σχέση με τον περσινό τελικό στην Ορεστιάδα, καθώς σε όλη την πορεία του ταμπλό δεν έχασαν σετ. Στον τελικό νίκησαν με 3-0 τους Πέτρο Λιώτση/Άλκηστη Κασίμη από τον ΔΑΟ Ταύρου και το ΠΚΔ Ταύρου αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι στον τελικό τέθηκαν αντιμέτωπα δύο παιδιά από τη Χίο η Μπουλά και ο Λιώτσης.

Στον τελικό του διπλού παίδων είχαμε αθλητές μόνο εκτός Αττικής, οι οποίοι πρόσφεραν σασπένς και θέαμα. Ο Γιώργος Κοσμάς από τα Ιωάννινα και ο Πέτρος Λιώτσης από τη Χίο, δεξιόχειρες αμφότεροι συνδυάστηκαν εξαιρετικά και με 3-1 σετ κατέκτησαν την πρωτιά με αντιπάλους τον Κ. Αλεξούδη από την Ορεστιάδα και τον Γ. Κούτρα από το Λουτράκι.

Στον τελικό του διπλού κορασίδων συναντήθηκαν οι Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη, με τις 13χρονες Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα.

Στα ημιτελικά οι Κοντοπούλου/Κασίμη λύγισαν με 3-2 σετ τις QiXinyu/Αφροδίτη Μαρούλη, ενώ η Τζενίδη με τη Μήτκα απέκλεισαν τις Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε(Ωρίων ΑΠΟ Χίου) με 3-0 σετ.

Οι νικητές και οι νικήτριες από την Χίο:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

3η θέση: Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1η θέση: Γιώργος Κοσμάς/Πέτρος Λιώτσης (ΔΑΟ Ταύρου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

3η  θέση: Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1η θέση:  Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ

Χίου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.