Ο Φράκτης του Έβρου έγινε απροσπέλαστος: Τα συστήματα «LRAD» επί των Τυφώνων της ΕΛ.ΑΣ

Το 2020, η Hellenic Instruments προμήθευσε συστήματα LRAD (Ακουστική Συσκευή Μακράς Ακτίνας) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στις Δυνάμεις Ασφαλείας για την αντιμετώπιση του όχλου που παρατηρείται στα Ελληνικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Μέχρι σήμερα τα συστήματα LRAD  ήταν φορητά ή πάνω σε οχήματα μικρής ακτίνας δράσεως …αλλά οι Ελληνικές Δυνάμεις τα τοποθέτησαν στους Τυφώνες  της ΕΛ.ΑΣ  που περιπολούν κατά μήκος του Φράκτη του Έβρου.

Έτσι τα συστήματα αυτά  αντιμετωπίζουν άμεσα οποιοδήποτε απειλή κατά μήκος του Ποταμού μηδενίζοντας  την υβριδική απειλή του προσφυγικού που επιχειρείται απο την Τουρκία και ειδικά απο τον Υπουργό εσωτερικών Σοιλού. Ο Φράκτης ενισχύθηκε  και επιτηρείται με ΜΕΑ  τοποθετήθηκαν  μεταλλικοί  πυλώνες με σύστημα αισθητήρων και οι περίπολοι πάνοπλων αστυνομικών είναι συχνότατοι.Το κέντρο επιχειρήσεων έχει δυνατότητα παρακολούθησης κάθε σημείου του φράχτη στον Έβρο ενώ λαμβάνει εικόνα από drones και ενημέρωση από τις περιπολίες που εκτελούνται συνεχώς.

Πηγή: https://veteranos.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.