Ο Χιώτης να νοιώθει υπερήφανος που δεν θα “θάβει” τα απορρίμματα του(Βίντεο)

 

 

Την πεποίθησή του ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα αλλά και η Χίος δεν θα “θάβει” τα απορρίμματά της εξέφρασε  Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. ” Ορθός γίνεται η μονάδα αλλά καλώ αύριο τη ΔΙΑΝΟΧ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μελέτη αναβάθμισης της μονάδας. Μέχρι το 2023 θα πρέπει να έχουμε πάει σε μονάδες ενεργειακής αναβάθμισης. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα πρέπει να προκρίνεται σε σχέση με την ταφή”, ανέφερε ο κ. Γραφάκος συμπληρώνοντας ότι μέσα σε 2,5 χρόνια η Κυβέρνηση έχει κάνει άλματα στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ” Υπήρχαν μόλις τρεις μονάδες σε λειτουργία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 13 σε κατασκευαστική διαδικασία, έξι ήδη λειτουργούν και στόχος το 2023 να έχουν ξεκινήσει όλες διαδικασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Ο Χιώτης να νοιώθει υπερήφανος που το νησί τους είναι από τα πρώτα που διαχειρίζεται τα απόβλητα του και θα θάβει πολύ λιγότερα απορρίμματα στο μέλλον. Σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπάρχει σχεδιασμός για αντίστοιχες μονάδες”, κατέληξε ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος του χθες δε έχει σχέση με τον Δήμαρχο του σήμερα και του αύριο

“Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Φτάσαμε στη σημερινή ημέρα με πολύ κόπο και δουλειά. Ταξιδεύουμε τη Χίο στο μέλλον και το νησί μας είναι ηγέτης στο Βόρειο Αιγαίο στη διαχείριση αποβλήτων. Ο Δήμαρχος του χθες δεν ‘έχει σχέση με του σήμερα και του αύριο”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου.  Παράλληλα τόνισε ότι θέλει τον κόσμο συμμέτοχο σε αυτό το βήμα της διαχείρισης απορριμμάτων γιατί τον αφορά. ” Στόχος να μην θάβουμε τίποτα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου , τους αντιδημάρχους καθαριότητας και τεχνικών υπηρεσιών, τους υπαλλήλους και τον πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ για όλη τη βοήθεια και συνεργασία. Ευχαριστούμε τον γενικό γραμματέα διαχείρισης απορριμμάτων και φυσικά την Κυβέρνηση”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

 Δήμαρχος Ψαρών  ” Ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος για την ανακύκλωση “

Ο Δήμαρχος Ψαρών επισήμανε ότι οι Ψαριανοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανακύκλωση και συμμετείχαν ενεργά από την πρώτη στιγμή ” Σήμερα μπαίνει ένα σημαντικό λιθαράκι. Ο κόσμος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος.  Χαίρομαι που η Χίος πρωτοπορεί”.

Δήμαρχος Οινουσσών ” Να προστατεύσουμε τα Οικοσυστήματα των νησιών μας”

“Τα απορρίμματα είναι σημαντικό πρόβλημα και χαίρομαι που η Χίος  ανέλαβε τα ηνία. Για αυτό από την αρχή συμφωνήσαμε με τα όσα σχεδιάζει ο Δήμος Χίου. Να ευχηθώ ο σχεδιασμός να είναι γρήγορος και επιτυχής “, είπε ο Δήμαρχος ΟΙνουσσών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.