Πάει ο παλιός ο χρόνος

Σιγά σιγά προχωράμε προς το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Απέμειναν τα Άγια Θεοφάνεια και του Αγίου Ιωάννη που σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν για το έτος 2018-2019.
Μια ευχή: το 2018 να κλείσει τα πατζούρια του, και να πάρει μαζί του κάθε δυσάρεστο γεγονός και κάθε πόνο για τον καθένα από εμάς και να κρατήσουμε μόνο καθετί ευχάριστο. Οτιδήποτε μας έκανε χαρούμενους να το κρατήσουμε μέσα στις καρδιές μας. Να ανοίξουμε τις πόρτες μας στο 2019 να περάσει μέσα στα σπίτια όλων μας, η ευτυχία, η αγάπη, η ειρήνη, η υγεία, η δουλειά και να μην υπάρξει στο νέο έτος ούτε ένας πονεμένος άνθρωπος στον κόσμο στο παγκάκι, στο υπόστεγο, στην ουρά στα συσσίτια και γενικά άστεγος ή στο κρεβάτι του πόνου.

2019| Πρέπει να γίνουν αλλαγές

Αυτά ασφαλώς για να συμβούν θα πρέπει να αλλάξουν μυαλά οι ηγέτες που κυβερνούν τα πονεμένα κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Ασφαλώς θα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και εμείς. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να μας οδηγεί η ζήλια, στο μίσος, την κακία, τον φθόνο, την ρουφιανιά, διότι η ζήλια οδηγεί και δημιουργεί όλα τα παραπάνω. Ας ευχηθούμε καλή χρονιά και ας προβληματιστούμε με όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα που χτυπούν τον πλανήτη, σεισμοί, πλημμύρες, εκρήξεις, φωτιές ηφαιστείων, υψηλές θερμοκρασίες, κλπ.
Ας προβληματιστούμε και ας ευχηθούμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο αίμα που χύνεται στον πλανήτη, αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς ανάμεσά τους, παιδιά, ανάπηροι και άστεγοι, απλά και μόνο γιατί, κάποιοι θέλουν να ανοίξουν οι δουλειές τους στις βιομηχανίες τους, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να φτιάχνουν όπλα και να σκορπάνε το θάνατο, πουλώντας τα σε ανεγκέφαλους ηγέτες για να σκοτώνουν τους λαούς τους.
Ακόμη μια ευχή εδώ στην περιοχή μας, να ηρεμήσουν και να σοβαρευτούν οι ηγέτες των Βαλκανίων, διότι δεν είναι αστείο να ξεκινάς περιπέτειες που είναι σίγουρο ότι θα έχουν τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων, με αντάλλαγμα να παραμείνουν στην εξουσία.

Το ακούσαμε και αυτό από την κ. Καλογήρου

Τώρα λοιπόν αφού μπήκε το 2019, περιμένουμε να έρθει και ο τουρισμός.  Η ευχή που έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κόβοντας την αγιοβασιλιάτικη πίτα στη Λέσβο για το νέο έτος, ήταν ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει τουρισμό. Κυρία Καλογήρου, ο Άγιος Βασίλης, δε φέρνει για δώρο τουρισμό, ούτε ανοίγει θέσεις εργασίας, ούτε έργα κάνει. Δυστυχώς αν εσείς δεν αλλάξετε μυαλά και τακτική, τίποτα από αυτά δεν θα γίνει.
Φυσικά θα περιμέναμε κόβοντας την βασιλόπιτα να κόψετε έστω ένα μικρό κομματάκι για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και Σάμου. Δεν το κάνατε όμως, γιατί; Γιατί να το κάνετε άλλωστε, αφού αυτά τα νησιά είναι για εσάς, σαν να μην ανήκουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα θυμόσαστε μόνο την προεκλογική περίοδο, αλλάζοντας το ύφος σας και μετά τις εκλογές αλλάζετε πάλι την τακτική σας.

Υποψηφιότητες και εκλογές 2019

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το τί θα γίνει με την υποψηφιότητά της κ. Καλογήρου, αφού οι Μυτιληνιοί, οι Σαμιώτες, οι Λήμνιοι, οι Ικαριώτες και μερίδα της τοπικής ΝΔ της Χίου δεν επιθυμούν τη στήριξή της στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Αναμένονται εξελίξεις.
Πρόβλημα θα δημιουργήσει και στη Χίο η υποψηφιότητα η οποία ακούγεται, του Παντελή Μπουγδάνου, ο οποίος δεν έχει και πολλές συμπάθειες και δεν είναι και τόσο αποδεκτός από τη βάση και το λαό.
Μέσα στις γιορτές ανακοινώθηκαν και έδεσαν οι υποψηφιότητες στον Δήμο Χίου, του Σταμάτη Κάρμαντζη, Μανώλη Βουρνού και Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου και διαφόρων άλλων που ακούγονται.

«Εγκαίνια» στο ανύπαρκτο Μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

Είχαμε και τα εγκαίνια στο μετρό της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το σταθμό για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς Μετρό δεν υπάρχει, αλλά η «κορδέλα» στο «Σιντριβάνι» κόπηκε από τον πρωθυπουργό με κάθε επισημότητα το Σάββατο, παραμονές Πρωτοχρονιάς.  Ένα μετρό που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί καν. Αλήθεια τί άλλο θα κάνει για να διατηρήσει τη θέση του και να συνεχίσει να κρατά την εξουσία στα χέρια του;

Έρχεται και η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά τον Ιανουάριο έρχεται στη Βουλή των Σκοπίων, η Συμφωνία των Πρεσπών και μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Ζόραν Ζάεφ πιθανότατα να κινηθεί ταχύτερα και από τις 15 Ιανουαρίου σε αυτή την κατεύθυνση, φέρνοντας την μπάλα στο γήπεδο της Αθήνας, νωρίτερα. Ανοιχτό παραμένει και το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του διαζυγίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος; Θα αποσυρθεί; Αν ναι, τι θα γίνει; Θα «πέσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή θα βρεθεί κάποιο δεκανίκι;

Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 177 κιλά κοκαΐνη

Ποδαρικό έκανε το 2019 με 177 κιλά κοκαΐνης που θα διοχετεύονταν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία δραστηριοποιείτο στη μεταφορά δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια, μέσω εμπορικών εταιρειών, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότιο Αμερική και ηρωίνης από την Ασία προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως προορισμός είτε ως χώρα διαμετακόμισης. Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, από τα οποία δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας ηλικίας 74 ετών συνελήφθησαν στη χώρας μας, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός. Αναζητούνται δύο ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, μέλη του κυκλώματος. Όλα τα μεγάλα κεφάλια όμως παραμένουν ασύλληπτα όπως γίνεται σχεδόν πάνα για να συνεχίζουν ελεύθερα να διαπράττουν τα εγκλήματά τους και δυστυχώς να σκορπούν το θάνατο.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο με τα “Καραβάκια”

Τα «Καλικατζαράκια» αρχικά, στόλισαν την οδό Απλωταριάς, τα οποία βέβαια κόστισαν πολύ λιγότερο από τα αγιοβασιλιάτικα καραβάκια τα οποία φέτος ήταν πολύ λίγα σε αριθμό, αφού μόνο τρία κατέβηκαν στην Πλατεία Βουνακίου. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ενορία της Αγίας Παρασκευής Καστέλου με το θωρηκτό «Αγία Παρασκευή». Το δεύτερο βραβείο στα βαποράκια αλλά και το πρώτο στα παινέματα δόθηκε στην ενορία της Παναγίας Λέτσαινας με το θωρηκτό «Αγία Μυρώπη». Το τρίτο βραβείο έλαβε η ενορία Αγίου Γεωργίου Κάστρου με το εξ’ολοκλήρου καινούριο αντιτορπιλικό «Α/Τ Φορμίων».  Σιγά σιγά από ότι φαίνεται δυστυχώς χάνετε και αυτό έθιμο του νησιού μας, όπως το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου. Στην πλατεία στους συνολικά πεντακόσιους που βρέθηκαν στην περιοχή για να δουν την εκδήλωση, οι τετρακόσιοι ήταν λαθραίοι. Κάποιος μπορεί να πει ότι όλη αυτή η γιορτή στήθηκε για τους λαθρομετανάστες, για να υποδεχτούν την νέα χρονιά.

Προσοχή στα fake news!

Μέχρι και στην Αμερική και όχι μόνο, ενδιαφέρονται να μάθουν για το τι έγινε τελικά με τα φανταράκια που και αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης πρόβαλλαν το θέμα με δηλώσεις φαντάρων, οι οποίοι ανέφεραν ότι επιχειρηματίες του νησιού μας δεν τους αφήνουν να μπουν στις καφετέριες της Χίου και να πιουν τον καφέ τους.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όλοι εμείς, το κοινό, για την εγκυρότητα των ειδήσεων που προβάλλονται από τα ΜΜΕ, τα οποία κάνουν γνωστή μια είδηση, η οποία μπορεί να μην είναι έγκυρη, όμως προσβάλει το νησί μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.