Πέθανε η «βασίλισσα του rock ‘n’ roll», Τίνα Τέρνερ,

 

 

Η «βασίλισσα του rock ‘n’ roll», Τίνα Τέρνερ, άφησε χθες τη τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών, κάνοντας φτωχότερη τη μουσική σκηνή.

Η Τίνα Τέρνερ έχασε τη μάχη που έδινε για πολύ καιρό με ασθένεια, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της.

Η αποκαλούμενη και «γιαγιά του rock ‘n’ roll» ήταν από τις ερμηνεύτριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο. Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια What’s Love Got to Do with It και (Simply) The Best.

Η Τίνα Τέρνερ έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του 1950 με τον μετέπειτα σύζυγό της, Άικ Τέρνερ. Ξεκίνησε σόλο καριέρα στα 70s, γνωρίζοντας την αποθέωση και την αγάπη του κοινού.

Η Τίνα Τέρνερ διέγραψε μια λαμπρή καριέρα σχεδόν επτά δεκαετιών.

Μεγάλωσε σε πολύ φτωχή οικογένεια
Γεννημένη το 1939 στο Τενεσί των ΗΠΑ, η διάσημη τραγουδίστρια ονομαζόταν Άννα Μέι Μπούλοκ, αλλά δεν έκανε καριέρα με αυτό το όνομα. Ήταν πρώην Αμερικανίδα -μετέπειτα πολιτογραφήθηκε Ελβετίδα- τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, χορεύτρια και συγγραφέας.

Μεγάλωσε σε πολύ φτωχή οικογένεια. Οι γονείς της χώρισαν με αποτέλεσμα να τη μεγαλώσει η γιαγιά της, όπως και την αδερφή της.

Έζησε σχεδόν σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε να τραγουδά στις τοπικές εκκλησιαστικές χορωδίες. Η Τέρνερ ξεκίνησε από τον Μισισιπή, μαζεύοντας μπαμπάκι και καλαμπόκι.

Το ζευγάρι χώρισε τη δεκαετία του ‘70 μετά από χρόνια ενδοοικογενειακής βίας. Ήταν τότε που η Τέρνερ ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της, η οποία απογειώθηκε το 1984 με το άλμπουμ Private Dancer, το οποίο απέσπασε τέσσερα βραβεία Grammy πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμια κλίμακα.

Καθάριζε σπίτια για να επιβιώσει
Η Τίνα Τέρνερ μιλούσε σε συνεντεύξεις για τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια μετά το διαζύγιο. Εκτός από κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, είχε δηλώσει ότι έκανε και άλλες δουλειές, όπως το να καθαρίζει σπίτια.

Το 2008 ξεκίνησε την τελευταία μεγάλη περιοδεία της, «Tina! 50th Anniversary Tour», και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία.

Το κοινό έδειξε απλόχερά την αγάπη του στην Τέρνερ, καθώς εκείνες οι συναυλίες ήταν και οι πιο επιτυχημένες εισπρακτικά για τις χρονιές 2008 και 2009.

«Έχασε» και τα δύο της αγόρια
Ο 62χρονος γιος της διάσημης τραγουδίστριας, Ρόνι, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του Ρόνι ήρθε μόλις τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου γιου της τραγουδίστριας, Κρεγκ, που αυτοκτόνησε το 2018 σε ηλικία 59 ετών. Από τον πρώτο της γάμο με τον Άικ Τέρνερ, είχε υιοθετήσει τα δύο του αγόρια ενώ η ίδια έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Ρόνι, επιβεβαίωσαν ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο ιατροδικαστής ανέφερε, ότι ο καρκίνος ήταν σταδίου 4, με τις πιθανότητες να ζήσει να μην είναι πολλές.

Έχει μπει στο ρεκόρ Guiness για τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες
Η θρυλική Τίνα Τέρνερ έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Γκράμι, εκ των οποίων τα τρία είναι τιμητικά για την πορεία της στη βιομηχανία της μουσικής.

Έχει μπει στο Rock and Roll Hall of Fame μαζί με τον Άικ Τέρνερ και έχει αποκτήσει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ και στο St. Louis Walk of Fame ενώ τo 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Κένεντι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.