Πέρασε το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων από την ολομέλεια της Βουλής

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Ειδικότερα, επί της Αρχής υπερψηφίστηκε από 187 βουλευτές.Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι εξέφρασαν και την διαφωνία τους με το ν/σ κόντρα στη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής.

Η ηχηρή αυτή κίνηση του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού ενδέχεται να φέρνει εξελίξεις στους κόλπους του κόμματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου συγκαλείται εκτάκτως αύριο, όπως έγινε γνωστό.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει τον ορισμό διοργανωτή των συναθροίσεων, ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί τη συγκέντρωση στην ΕΛ.ΑΣ., μέσω ειδικής πλατφόρμας. Της πρόβλεψης αυτής εξαιρούνται οι δημόσιες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, ορίζεται και Διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού, ο οποίος θα αποτελεί τον σύνδεσμο των Αρχών με τον διοργανωτή. Τέλος, προβλέπεται απαγόρευση διαδήλωσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, όταν υπάρχει υποψία επεισοδίων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.