Πίστωση μελετών για επικείμενα έργα στη Χίο

Στην συνάντηση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της πρώτης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος καθώς και του προϋπολογισμού του Δήμου Χίου. Πιο συγκεκριμένα, το κύριο χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης αποτέλεσε η ανεύρεση πόρων ώστε να πραγματοποιηθούν μελέτες για τα επικείμενα έργα.

Ως απόρροια μέσα από τη συνεδρίαση, εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις με στόχο την υποβολή φακέλου για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης που ξεκινάει από την Δασκαλόπετρα Ομηρούπολης έως την περιοχή Κοντάρι, έτσι ώστε να καταστούν νόμιμες οι όποιες παρεμβάσεις είχαν προκύψει παρελθοντικά στην παραλιακή όψη, και  εν τέλει να προβούν σε νέες.

Αναφορικά με τα προς υλοποίηση έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, δεσμεύτηκαν για το καθένα ορισμένα ποσά, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ιδιαίτερα, η μελέτη για τη διαρρύθμιση κτιρίου που θα στελεχώσει το νέο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, όπως και η μελέτη για τις σωληνώσεις του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, έλαβαν τη χρηματοδότηση των 28.000 ευρώ. Ακόμη, δεσμεύτηκε το ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ με σκοπό την πραγματοποίηση μελέτης για την επισκευή του νεοκλασικού κτιρίου της Απλωταριάς, ενώ χρηματοδοτήθηκαν και μελέτες που αφορούν τον Δημοτικό Σταθμό και το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδαμύλων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.