«Παγώνουν» αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

«Παγώνουν», τελικά, όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες, όπως είχε ανακοινωθεί, θα τίθεντο σε εφαρμογή από σήμερα 1η Νοεμβρίου.

Το «πάγωμα» αυτό είχε προαναγγείλει, άλλωστε, το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά πληροφορίες, όλες οι τράπεζες διαβεβαίωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης ότι οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει δεν θα ισχύσουν τελικά.

Πιέσεις στους τραπεζίτες είχε ασκήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αυξήσεις στις προμήθειες που πρόκειται να ανασταλούν είναι οι εξής:

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.