Πανδημία παραιτήσεων σε γνωστή αλυσίδα super market στη Χίο

Πανδημία παραιτήσεων του προσωπικού σε γνωστή αλυσίδα super market του νησιού  έχει κάνει την εμφάνιση της.

Σαν τον Covid 19 εξαπλώνονται τα κρούσματα παραιτήσεων προσωπικού μεγάλης γνωστής αλυσίδας super market στη Χίο και όπως φαίνεται η αιτία του κακού, είναι οι αλλαγές του τελευταίου διαστήματος στα Διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και των περιφερειακών υπευθύνων, που η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη.

Η ταπείνωση και η άσχημη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό χαμόγελο που χρειάζεται για τους επισκέπτες και φτου μία απόλυση…, αλλά μάλλον χρειάζεται γενική εκκαθάριση των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας έως και τους κακομοίρηδες Διευθυντές και Υποβαθμισμένους Υποδιευθυντές, που νομίζουν ότι οι υπάλληλοι είναι τα δουλικά τους.

Γνωστό είναι όμως το παρελθόν της συγκεκριμένης εταιρίας, αφού και οι αναγκαστικές παραιτήσεις δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Κατά καιρούς δημοσιεύονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μαρτυρίες εργαζομένων που έχουν δεχθεί ανάλογες συμπεριφορές υπευθύνων.

Άραγε ποιος μπορεί να βασιστεί σε Συλλόγους υπαλλήλων για να διαβιβαστούν τα προβλήματα και τα παράπονα τους, με τον φόβο της επόμενης μέρας μην γυρίσει στην δουλειά και πάθει τα πάνδεινα, μόνο και μόνο γιατί έχει ανάγκη τον αξιοπρεπέστατο μισθό των 300,00 ευρώ. Εδώ γελάμε.

Ποιος σέβεται τους εργαζόμενους; Γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία δήλωνε στο παρελθόν ότι ποτέ ένας υπάλληλος δεν θα έφευγε για τέτοιου είδους λόγους;

Όλη η απανθρωπιά στο μεγαλείο της. Αλήθεια ποιος δίνει το δικαίωμα στον κακομοίρη Διευθυντάκο να φέρεται σαν Σερίφης και να ζητάει από το προσωπικό να του προσκομίζει όταν σχολάει την προσωπική του τσάντα για να δει τι περιέχει μέσα;  Ποιος είναι ο βάρβαρος/η που φέρεται ταπεινωτικά και λέει σε μία υπάλληλο ταμείου πάρε την σφουγγαρίστρα και καθάρισε από γωνιά σε γωνιά κάθε εκατοστό του καταστήματος και αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα γιατί εκεί αυτός/η κάνει κουμάντο που δεν σε γουστάρει;

Θα θελα να γνωρίζω ακόμη τι κάνει ο Επόπτης Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας σε αυτούς τους κολοσσούς;

Τι κάνει το Υγειονομείο για τη επικίνδυνη Υγιεινή, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένο κατάστημα στο νησί μας, τα Διευθυντικά στελέχη δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες του προσωπικού;

Τι γίνεται με το ελλιπές προσωπικό;

Τι κάνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο που από όσο γνωρίζουμε επανειλημμένες φορές έχουν αναφερθεί οι ανάρμοστες συμπεριφορές των στελεχών της εταιρείας στο συγκεκριμένο κατάστημα; Γιατί κωφεύουν;

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ποια αλυσίδα super market αναφερόμαστε γιατί ήδη είναι γνωστή από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που δεκάδες καταγγελίες έχουν πλήξει τα πρωτοσέλιδα ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε σε πολλούς Νομούς της Χώρας μας.

Κύριοι οι εργαζόμενοι δεν γίνονται αιχμάλωτοι για 300,00 ευρώ…

Διευθύνω και Διατάζω…  Η ψυχολογική βία δεν θα περάσει…

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ…

 

Tου Παντελή Κυδώνη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.