Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε Πάγκο – Μια γιορτή του Παραολυμπιακού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία !!!

 

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία (τρία διπλά πανελλήνια ρεκόρ) έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Άρσης Βαρών σε πάγκο, που φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χίου το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Αγωνιστικά τα φαβορί πιστοποίησαν την πολύ καλή τους φόρμα, αλλά και το νέο «αίμα» του αθλήματος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ δρόμο.

Στην ενοποιημένη κατηγορία των 49κ.-59κ. των ανδρών ο Πασχάλης Κουλούμογλου (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ’ 94) πήρε την 1η θέση στο σύνολο με 540κ. και στο best lift με 185κ. Τη 2η θέση πήρε ο Γρηγόρης Μοσχοβίδης (Α.Σ. ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ) με 335κ. και 116κ. αντίστοιχα και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Αντωναράκης (Α.Σ. ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ ΧΙΟΥ) με 60κ. Οι επιδόσεις των δύο πρώτων αποτελούν και πανελλήνια ρεκόρ στα κιλά τους. Ο Κουλούμογλου στα 59κ. (παλαιά δικά του με 475κ. και 165 αντίστοιχα( και ο Μοσχοβίδης στα 49κ. (285κ. και 100κ., αντίστοιχα), καθώς είχαν από τρεις έγκυρες προσπάθειες.

Στην ενοποιημένη κατηγορία των 65κ.-72κ. των ανδρών ο Γκρεμισλάβ Μωϋσιάδης (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ’ 94) άρχισε από εκεί που σταμάτησε στην Τιφλίδα και πήρε την 1η θέση με 348κ. στο σύνολο και 178 στο best lift . Στη 2η θέση ο Σπύρος Λαχανάς (Α.Σ. ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ ΧΙΟΥ) με 35κ. ο Κύπριος Ανδρέας Χαραλάμπους εκτός συναγωνισμού σήκωσε 273κ. στο σύνολο και 141κ. στο best lift. Ο Βασίλης Γώγολος (Παναθηναϊκός ΑμεΑ) δεν πήρε μέρος.

 

Στις γυναίκες

Στην ενοποιημένη κατηγορία των 55κ.-79κ. γυναικών η Χριστίνα Παβίτσου (Α.Σ. ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ ΧΙΟΥ)πήρε την 1η θέση με 75κ. στο best lift και ήταν 2η στο Σύνολο ήταν 2η με 75κ. με την Αρσινόη Ντανίκα (ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) να είναι 2η στο best lift με 45κ., αλλά 1η στο σύνολο με 115κ. Η επίδοση της Αρσινόης Ντανίκα, μιας νέας αθλήτριας στο άθλημα, αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της τα 55κ.

Στην ενοποιημένη κατηγορία των 86κ.-over 86κ. πρώτευσε τόσο στο σύνολό όσο και στο best lift η Αναστασία Καζαντζίδου (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ 94), που σήκωσε 115κ. και 45κ. αντίστοιχα. Η Κατερίνα Πατελίδα (Α.Σ. ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ ΧΙΟΥ) ήταν 2η με 65κ. στο σύνολο και 35κ. στο best lift.

 Μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Εξαιρετική ως διοργάνωση, με καλές επιδόσεις και αρκετό κόσμο στις κερκίδες, η φιλοξενία ήταν άψογη. Ευχαριστούμε τόσο το σωματείο ΙΩΝΕΣ της Χίου όσο και τους τοπικούς φορείς, αλλά και την Ομοσπονδία για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση».

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χίου παρακολούθησαν τους αγώνες και έκαναν τις απονομές ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Β. Αιγαίου Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Β. Αιγαίου, Στέλιος Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Χίου, Γιώργος Πατεριμός.

-Τους τρείς Κύπριους αθλητές που μετείχαν στους αγώνες ήρθε να στηρίξει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κύπρου Αντρέας Ρούμπας.

-Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσώπησαν η πρόεδρος Ιωάννα Καριοφύλλη, η αναπληρώτρια ταμίας Θωμαή Θεοδωρίδου και ο έφορος των Εθνικών ομάδων Κώστας Σιάχος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.