Πανελλαδικές 2020: Τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία

Τελευταία μέρα σήμερα για τα βασικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τη Χημεία για την Ομάδα Θετικών Επιστημών και την πρόσβαση στο 2ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο και την Οικονομία για την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Οικονομίας παρουσιάζουν χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και χαρακτηρίζονται βατά. Στην πρώτη και δεύτερη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα ήταν προσαρμοσμένα στα πλαίσια του σχολικού βιβλίου χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Στη τρίτη ομάδα των θεμάτων οι μαθητές εξετάστηκαν σε κλασική άσκηση του 1ου κεφαλαίου με πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία. Στη τέταρτη ομάδα δεν υπήρχε ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά χρειαζόταν προσοχή στην αλγεβρική επεξεργασία των ερωτημάτων.

Τα θέματα της Χημείας ακολουθούν την περσινή λογική με ασκήσεις αυξημένης δυσκολίας, με αρκετά ερωτήματα που απαιτούν πάρα πολύ καλή γνώση όλης της ύλης και αναμένεται να δυσκολέψουν τους υποψηφίους καθώς μερικά ερωτήματα αποκλίνουν από το πνεύμα των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται σε χημικές ουσίες και διεργασίες που παρουσιάζουν βιομηχανικό ενδιαφέρον και καταδεικνύουν τις εφαρμογές της Χημείας και μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα ανταποκριθούν με επάρκεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.