Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά βαθμολογιών – Αναλυτικά οι πίνακες για κάθε κατεύθυνση

Αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά κατηγορία:

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ)-2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ)-2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)-2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)-2021_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων – -ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2021_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Η στρατηγική του μηχανογραφικού

«Πτυχίο με καλές προοπτικές, που θα μου επιτρέψει να βρω μια καλή δουλειά, με καλό μισθό». Αυτό είναι το ζητούμενο των υποψηφίων και των οικογενειών τους, οι οποίες –εν μέσω κρίσης– θέτουν και το κριτήριο των σπουδών κοντά στην οικογενιακή εστία.  Ωστόσο, από φέτος ένας νέος παράγοντας δυσκολεύει τον γρίφο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Πρόκειται για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία θα αποκλείει όσους υποψηφίους δεν την έχουν ξεπεράσει.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής κ. Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στην «Κ», δήλωσε ότι οι υποψήφιοι κατά την επιλογή σχολών πρέπει να έχουν πρώτο κριτήριο τις κλίσεις και τις επιθυμίες τους. «Η πληροφορική π.χ. είναι πεδίο όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων παγκοσμίως. Ομως, εάν σε έναν υποψήφιο δεν αρέσει η πληροφορική, θα αποτύχει. Ας ξεκινήσει, λοιπόν, μελετώντας τον Οδηγό Σπουδών των τμημάτων. Εντοπίζει αυτά που περιλαμβάνουν μαθήματα που του αρέσουν στη μεγάλη τους πλειονότητα. Από αυτά, θα εξετάσει σε ποιο επάγγελμα οδηγούν, θα δει τις εναλλακτικές διαδρομές που προσφέρουν τα μεταπτυχιακά και θα πρέπει να τα κατατάξει σε μια σειρά. Θα επιλέξει, έπειτα από συζήτηση στην οικογένεια, τις πόλεις που μπορεί να σπουδάσει», λέει.

Μάλιστα, ένα λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι είναι να δηλώνουν στο μηχανογραφικό δελτίο δεκάδες τμήματα, ελπίζοντας πως δεν θα μείνουν εκτός ΑΕΙ. Οπως τονίζει ο κ. Στρατηγάκης, «το μυστικό δεν είναι ο υποψήφιος να δηλώσει δεκάδες σχολές για να σιγουρέψει την εισαγωγή του. Αντίθετα αυτό είναι λάθος, διότι όταν δηλώσει π.χ. 80 τμήματα χάνει τον έλεγχο της κατάταξης: ποιο τμήμα είναι στη θέση 70 και γιατί δεν είναι στη θέση 50; Το αποτέλεσμα είναι να εισαχθεί σε μια σχολή τυχαία από το πλήθος των δεκάδων τμημάτων που δήλωσε».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.