Παντελής Βρουλής: “Κανένας δεν θέλει στην πόρτα του το Λατομείο αλλά είναι αναγκαίο”

“Γνωρίζαμε τις αντιδράσεις των κατοίκων για τις λατομικές ζώνες αλλά παρόλα ταύτα έπρεπε να προχωρήσαμε“, δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1″ του Κ. Κυδώνη, ο αντιπεριφερειάρχης  Χίου Παντελής Βρουλής. ” Η διαδικασία για τις λατομικές ζώνες είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Η επιτροπή που είχε οριστεί είχε υποδείξει εννέα σημεία εκ των οποίων η Αρχαιολογία ενέκρινε τρία. Μέσα σε αυτές τις περιοχές ήταν και οι Καρυές“, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υπάρχει μία μόνο λατομική ζώνη σε ένα τόσο μεγάλο νησί. “Φανταστείτε το  κόστοςτων  υλικών που καλείται να πληρώσει ένας κάτοικος των Καρδαμύλων όταν πρέπει να κουβαλάει τα υλικά του από το Πυργί; Για εμένα θα έπρεπε να υπάρχουν δέκα λατομικές ζώνες όχι τρεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την κατανόηση του για τις αντιδράσεις των κατοίκων των Καρυών, αλλά όπως τόνισε πρέπει να πρυτανεύσει η λογική “Οι Καρούσοι είχαν υποστεί μία περιβαλλοντική βλάβη από λειτουργία προηγούμενου λατομείου. Δεν γνωρίζω γιατί δεν αποκαταστάθηκε τότε η όποια περιβαλλοντική επιβάρυνση. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια λύση αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που υποδεικνύουμε τους χώρους. Συναποφασίσαμε στην συνάντηση να κάνουν οι κάτοικοι αίτημα στην αρχαιολογία και να ζητούν την απόσυρση της περιοχής τους από τις λατομικές ζώνες”, ανέφερε ο κ. Βρουλής.

Ερμηνεύοντας δε τη φράση τουν Περιφερειάρχη ότι “τίποτα δεν θα γίνει δίχως τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων”, ο κ. Βρουλής υπογράμμισε ‘ότι είναι μία φράση που συχνά χρησιμοποιεί ο κ. Μουτζούρης, εννοώντας ότι για το συμφέρον όλης της Χίου πρέπει να πρυτανεύσει η λογική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.