Παραμυθοπερίπατος στο Πιτυός αφήγηση παραμυθιών με την Καλλιόπη Λιαδή Κυριακές 17, 24 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 11.15 π.μ.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός – Προορισμός συνεχίζει τις φθινοπωρινές δραστηριότητες της με ένα πιλοτικό πρόγραμμα περιπατητικής αφήγησης παραμυθιών για όλη την οικογένεια, για μικρούς και μεγάλους, με την αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή. Παραμύθια, ιστορίες, μύθοι, τραγούδια, κατασκευές αλλά και περίπατος στα σοκάκια του χωριού θα γεμίσουν τα Κυριακάτικα πρωινά μας με φαντασία και δημιουργικότητα μέχρι να μπει για τα καλά το φθινόπωρο.

Ο Παραμυθοπερίπατος στο Πιτυός θα πραγματοποιηθεί  τις Κυριακές 17 και 24 Σεπτεμβρίου και στην 1η Οκτωβρίου  με ώρα συνάντησης τις 11.15π.μ., κάθε φορά με  διαφορετική θεματική. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα περπατήσουμε και η αφήγηση θα γίνει σε δύο ή τρία διαφορετικά σημεία του χωριού.  Απευθύνεται σε παιδιά από 6 και πάνω και σε μεγάλους.

Συνάντηση:  στο Παλιό Καφενείο της Ηρώς, στην πλατεία του Πιτυούς. Σε περίπτωση βροχής η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Καφενείο.

Ώρα συνάντησης: 11.15π.μ.

Διάρκεια αφήγησης με περίπατο: 60-70 λεπτά, ανάλογα με την ομάδα.

Συμμετοχή: 7€ / άτομο (αδέρφια 5€/ έκαστο) – Ένας συνοδός και ένα παιδί 12€.

 

Κρατήσεις απαραίτητες στο 6982382667 και στο email: pityosproorismos@gmail.com.

 

Πρόγραμμα

 

  • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου – Οι ιστορίες των πολύχρωμων φτερών

Ιστορίες από την προφορική παράδοση της Ελλάδας κι άλλων λαών με πρωταγωνιστή τη φύση και διανθισμένα με παραδοσιακά τραγούδια, μας ταξιδεύουν σε δάση μαγικά γεμάτα γλυκόλαλα πουλιά και δέντρα που μιλούν. Ένας τρυποφράκτης ζητά βοήθεια από το βασιλιά αετό, ένας βάτραχος φυλάει το νερό, ένας άρχοντας θέλει να βρει την ησυχία του κι ένα κορίτσι περιμένει ν΄ ανθίσουν οι σπόροι που φύτεψε, ενώ ένα αγόρι εύχεται να γίνει καλοκαίρι μες στο χειμώνα. Πώς θα τους επηρεάσουν οι επιθυμίες και οι ευχές τους; Και τι θα συμβεί όταν μια παρέα παιδιών ανακαλύψει το δάσος με τα 1000 πολύχρωμα πουλιά; Τις απαντήσεις θα μας δώσουν τα παραμύθια.

 

Διάρκεια αφήγησης με περπάτημα: 60-70 λεπτά, ανάλογα με την ομάδα. (Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής διακοσμητικού).

 

Θα ακολουθήσουν:

 

  • Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου – Μμμ…πετρόσουπα και άλλα γευστικά παραμύθια!

Παραδοσιακά παραμύθια από όλο τον κόσμο για ν΄ ανοίξει η όρεξη και να γευτούμε αλληλεγγύη.

 

  • Κυριακή 1 Οκτωβρίου – Με Ήλιο και Φεγγάρι με Φως και με Σκοτάδι

Παραμύθια από τη Χίο και τη Μικρά Ασία

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.