ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ… ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!! RESPECT!!! Γράφει ο Ροζ Πάνθηρ (Α.Α.Τ.)

 

 

 

Είχαμε πολύ μεγάλες επιτυχίες διεθνώς στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που δεν έγιναν γνωστοί, παρά μόνο μέσω των ειδήσεων και των εφημερίδων. Αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία και τίποτα δεν μαθεύτηκε, γιατί επρόκειτο για ΑΜΕΑ και όχι για κανονικούς αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς…

Όπως για παράδειγμα: ο τυφλός Θανάσης Γκαβέλας (guide ο Σωτήρης Γκαραγκάνης) στα 100 μέτρα ταχύτητα στο στίβο, πήρε το χρυσό μετάλλιο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (10.82)!!! Φυσικά ξέσπασε σε λυγμούς!!!

Η Καρολίνα Πελενδρίτου (Κύπρια), κατάφερε κι αυτή να πάρει το χρυσό και να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Συνάμα στα 100 μέτρα πρόσθιο SB11, με χρόνο 1.19.78, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάρει το χάλκινο στα 50 μέτρα ελεύθερο S11 και στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 το χρυσό, όπως και του 2008 στο Πεκίνο. Κοινώς φέτος κατέκτησε το 3ο της χρυσό!!! Φυσικά δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της…

Φυσικά, ένας παραολυμπιονίκης που είχε επιστρέψει από παγκόσμιους αγώνες με παγκόσμιο ρεκόρ και πρώτη θέση, είχε παραπονεθεί ότι κανένας δεν του έδωσε σημασία, ενώ όλα τα «ΑΜΕΑ» από τα reality, όπως το Survivor, όταν επιστρέφουν πίσω, τα περιμένει όχλος ολόκληρος με πανηγυρισμούς στα αεροδρόμια, και τους στήνουν ολόκληρες γιορτές στους τόπους καταγωγής τους σαν να πρόκειται για δημόσια πρόσωπα, και θα τους στήσουν ακόμη και εκκλησία στο όνομά τους, θα τους αγιοποιήσουν ως οσιομάρτυρες…

Καταλήγουμε στο ότι τα ΑΜΕΑ των Παραολυμπιακών Αγώνων, και γενικώς τα ΑΜΕΑ, είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους που δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα, ενώ κατά βάθος όλοι κάτι κουβαλάνε στους ώμους τους και αυτό με απογοητεύει.

Διαπιστώνω ότι: «Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές» (Martha Madeiros).

Και ότι σημασία έχει μόνο το «φαίνεσθαι» και όχι το «είναι» και το «κατάφερνε» παρά τις αντίξοες συνθήκες… Εντάξει!!!

Για τον Αντετοκούνμπο έπρεπε να γίνει πανικός στο αεροδρόμιο γιατί είναι όντως κι αυτός ήρωας!!! Αν δεν είχε βγει MVP στο ΝΒΑ, για εμάς τους Έλληνες που είμεθα ρεαλιστές με τους λαθρομετανάστες, θα ήταν ένας κοινός μαύρος!!! Μόνο επειδή δόξασε την Ελλάδα σαν κανονικός άνθρωπος (χωρίς αναπηρία) έγινε σεβαστός!!!

Στους Παραολυμπιακούς σε μια αθλήτρια έγινε πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, ενώ ο «ασημένιος» Έλληνας, Θανάσης Πρόδρομος, βοήθησε έναν Τούρκο αθλητή που είχε τραυματισθεί… Κι αυτά τα φέρνω ως παραδείγματα, για να δείτε τι ευγενής άμιλλα υπάρχει ανάμεσα στους Παραολυμπιονίκες!!!

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος βγήκε «χάλκινος», που έχασε τη 2η θέση λόγω σωματικού βάρους (στα… 15gr έχασε το ασημένιο στην κατηγορία των -54 κιλών άρσης βαρών σε πάγκο!!!). Όπως και στο Ρίο έτσι και στο Τόκυο, κατέκτησε το χάλκινο, αλλά στο Τόκιο έχασε το αργυρό για 15gr περισσότερα από το σωματικό βάρος του Γάλλου Μπουρλόν!!! Έκανε έγκυρες προσπάθειες στα 157, τα 163 και τα 165 κιλά (ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν), αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο, γιατί ο Γάλλος στην 3η και τελευταία προσπάθεια σήκωσε επίσης 165 κιλά (η σωματική διαφορά: ζυγίστηκε 52,95 κιλά με τον Μπακοχρήστο στα 53,10 κιλά).

Κι όλα αυτά ενώ ακόμα ασχολούμεθα με τους ανεμβολίαστους στην Ελλάδα και τα τσοντοκάναλα μας απαξιούν…

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας (ιδίως αυτά με ειδικές ανάγκες και σε όσους τα στηρίζουν, δεν τα ξεφτυλίζουν, δεν τα υποτιμούν και τα βοηθούν) και γενικά σε όλους τους αθλητές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ξεπερνούν τα προβλήματά τους.

Είναι όλοι τους πραγματικοί ήρωες!!! (να δραπετεύουμε από όνειρο σε όνειρο, για να αφήσουμε άνεργους τους δεσμοφύλακες του κόσμου)…

 

Είναι αδύνατο, είπε η περηφάνια…

Είναι ριψοκίνδυνο, είπε η εμπειρία..

Είναι ανούσιο, είπε η λογική…

Κάνε μια προσπάθεια, ψιθύρισε η ελπίδα και η καρδιά!!!

 

 

I asked…

I asked for strength… and I was given difficulties to make me strong…

I asked for wisdom… and I was given problems to solve…

I asked for courage… and I was given obstacles to overcome…

I asked for love… and I was given troubled people to help…

 

 

Ό,τι επιθυμείς, να το φωνάζεις ΔΥΝΑΤΑ, ΑΓΡΙΜΙ να γίνεσαι!!!

Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα…

(Νίκος Καζαντζάκης)

 

 

Φως να γεμίζουν οι στιγμές, να λάμπουν μεσ’στο χρόνο!!!

Η ζωή θέλει πάντα λίγη… μαγεία!!!

(σημασία έχει η υστεροφημία… τι έργο θα αφήσεις πίσω σου…)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.