Παρατημένος στη μοίρα του ο ιστορικός χώρος της Δασκαλόπετρας

Εικόνες που δεν συνάδουν με την ιστορικότητα και το “βαρύ” όνομα του χώρου της ευρύτερης περιοχής της Δασκαλόπετρας, αντικρίζει ο επισκέπτης που θα θελήσει να επισκεφτεί το Ιερό της Κυβέλης, τη Βρύση του Πασά και των πέριξ χώρων. Πρόκειται για μια από τις πιο επισκέψιμες και ιστορικότερες περιοχές του Βροντάδου, πόλος έλξης αρκετών ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, που δυστυχώς προκαλεί αισθήματα θλίψης, αγανάκτησης και οργής παρά υπερηφάνειας. Η περιοχή μοιάζει παραμελημένη, με τα χόρτα να έχουν γιγαντωθεί και να δυσκολεύουν την πρόσβαση  των επισκεπτών που επιθυμούν να δουν την Πέτρα του Ομήρου, το Ιερό της Κυβέλης αλλά και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Ο δε χώρος στάθμευσης γεμάτος σκουπίδια. Πόσο δύσκολο είναι οι υπεύθυνοι να φροντίσουν για τον ευπρεπισμό της Δασκαλόπετρας. Οι εικόνες αυτές δυσφημούν και προκαλούν σωρεία αρνητικών σχολίων από περιηγητές, επισκέπτες αλλά και απλούς πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γιώργου Μισετζη, ενός ανθρώπου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να γνωρίσει το νησί μας στους επισκέπτες και φιλοξενούμενους του, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Δασκαλόπετρα αντίκρυσε τις  κάτωθι εικόνες.

 

 

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γιώργου Μισετζη:

“Θα ήθελα την επόμενη φορά που θα πάω με τους επισκέπτες μας στου Πασά την βρύση να μην ντραπώ..! Ο ιστορικός χώρος χρειάζεται φροντίδα…! Και εδώ η Αρχαιολογία έχει κάνει καλά την δουλειά της. Η σήμανση των  “αξιωματούχων”δημοτικών, περ/κών & στελεχών είναι για να το νοιαστούν..!”

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.