Παρουσίαση Καιρίδη για την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας στην Ε.Ε

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, παρουσίασε τη μεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στους 27 πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Carles Casajuana.

Η Ισπανία έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και της συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Καιρίδης παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης που βασίζεται αφενός στην αυστηρή φύλαξη των συνόρων και αφετέρου στη δημιουργία νόμιμων οδών λελογισμένης μετανάστευσης, με όρους και κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Καιρίδης ευχαρίστησε τον Ισπανό πρέσβη για τη φιλοξενία αλλά και τη συμβολή της ισπανικής προεδρίας στην προώθηση του νέου Σύμφωνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί το προσεχές εξάμηνο κατά τη διάρκεια της βελγικής προεδρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.