Παρουσιάσεις Ερπετών & Αμφίβιων της Χίου από τον Βιολόγο – Ερπετολόγο, Ηλία Στραχίνη

Το Chios Nature θα φιλοξενήσει στην Χίο τον Βιολόγο – Ερπετολόγο Ηλία Στραχίνη, για μια σειρά δράσεων και έρευνας πεδίου με καταγραφή ειδών της Χιακής πανίδας, από τις 21/10/18 – 28/10/18. Υποστηρικτές των δράσεων είναι η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Βιβλιοθήκη Κοραή.

Μια από τις δράσεις που διοργανώνονται είναι η Παρουσίαση Ερπετών & Αμφίβιων της Χίου στο κοινό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/10/18 στις 19:30, στο κτήριο β’ της Βιβλιοθήκης Κοραή με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 24/10/18  στις 19.30 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Αναγνώρισης & Χειρισμού Ερπετών στους Πυροσβέστες και στις εθελοντικές ομάδες της Χίου.

Πιθανώς όμως, το σημαντικότερο ακροατήριο για τον φιλοξενούμενό μας, να είναι οι μαθητές των δημοτικών μας σχολείων που θα παρακολουθήσουν μία, ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά, παρουσίαση την Τετάρτη 24/10/18  το πρωί!

Ένα παιχνίδι αναγνώρισης έχει σχεδιαστεί για τους μικρούς μας φιδογνώστες! Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στις παρουσιάσεις θα λάβουν κι από έναν «σελιδοδείκτη-μυστήριο». Η μελέτη μια αφίσας με τα χιώτικα φίδια θα είναι το κλειδί για την αναγνώριση του είδους που απεικονίζεται σε κάθε σελιδοδείκτη… Εν τω μεταξύ, θα διανείμουμε αντίγραφα της αφίσας μας σε όσα μέρη ανά τη Χίο μπορούμε!

Βιολόγος, απόφοιτος του ΑΠΘ, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας, δημιουργός του www.herpetofauna.gr, παρουσιαστής της εκπομπής «Άγρια Ελλάδα» της ΕΡΤ3 και φωτογράφος Άγριας Φύσης, ο Ηλίας Στραχίνης θα παρουσιάσει επιλεγμένες φωτογραφίες του, που απαθανατίζουν περισσότερα είδη ερπετών και αμφιβίων που ζουν στη Χίο, βοηθώντας όλους μας να ξεπεράσουμε τις όποιες φοβίες μας και να γνωρίσουμε καλύτερα μερικά απ’ τα όχι-και-τόσο-δημοφιλή ζώα που μοιράζονται την ύπαιθρό μας.

Ο Ηλίας σχεδιάζει να περάσει λίγο χρόνο στην ύπαιθρο της Χίου, ώστε να μελετήσει τα ερπετά μας και να καταγράψει τις συναντήσεις του. Ίσως μάλιστα υπάρξουν ευκαιρίες για μερικούς από τους τοπικούς μας φυσιοδίφες να τον συνοδεύσουν. Έχει επίσης σκοπό να ψάξει μήπως εντοπίσει και κάποιον μικρό, απομονωμένο πληθυσμό του χαμαιλέοντα που κάποτε υπήρχε στη Χίο, αλλά πιστεύεται τώρα ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς. Δεν θα ‘ταν υπέροχο αν το πετύχαινε;

Σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στον κόσμο των ερπετών & των αμφίβιων μας!!!

Chios Nature

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.