Πατέρας Αντώνιος: “Ειναι ψευδείς οι καταγγελίες”

Πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο αναπτύσσει τις θέσεις του αναφορικά με τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε ανηλίκους που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, υποβάλλει στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού κάνει λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες» και «αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» καταγγελίες βάσει των οποίων έχει στοχοποιηθεί. Κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση» η οποία έχει στηριχθεί με τη «σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Μεταξύ άλλων, η πλευρά του ιερέα υποστηρίζει τα εξής:
Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο (τονίζεται ο αριθμός 2) καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).
Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητά τους.
Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.
Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.
Μία μόνη παρατήρηση: παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.
Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της.”
Ο πατήρ Αντώνιος έλαβε κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αξιόποινων πράξεων από τις εισαγγελείς ανηλίκων.

Ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για:

Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
(κακούργημα)
Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).
Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν και επτά πρώην υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου. Πλέον, οι εισαγγελείς Ανηλίκων θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων προσώπων προκειμένου να προχωρήσουν είτε σε άσκηση δίωξης, είτε σε αρχειοθέτηση της υπόθεσης, είτε σε περαιτέρω έρευνα.

ΠΗΓΗ: iefimerida

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.