Πατώ στα χιόνια καίγομαι… Και στην βροχή στεγνώνω… Και μες τον ήλιο βρέχομαι… Και στην φωτιά κρυώνω!

Αλληγορικός και με παραλληλισμό ο τίτλος του νέου κειμένου μου, αλλά εάν τον αναλύσεις και καταλάβεις την ουσία των λέξεων των στίχων και των προτάσεων θα καταλάβεις την επέκταση του περιεχομένου και πού θέλει να καταλήξει ο ποιητής όπως λέει η ρήση!
Θα πω επίσης και μία παροιμία που έχει μεγάλη σημασία και σχέση με το κείμενο και τον σχολιασμό της επικαιρότητας:
” Μές τ’ αγκιό είν η βιόλα και μυρίζει απ’ όλα! “
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το άρθρο μου αυτό σατυρικό δράμα, αλλά θα ξεφτίλιζα την σάτιρα και τους σατυρικούς συγγραφείς, γιατί θα αναφερθώ στο τριήμερο από Παρασκευή μέχρι την Κυριακή πού είδαμε και ακούσαμε μέσα στον περιβόητο ναό της Δημοκρατίας!
Και τι δεν ακούσαμε!!!!
Φαντάσματα βγήκαν από το παρελθόν, νεκρούς, καμένους και πνιγμένους να κανιβαλίζουν χωρίς καμία τσίπα ντροπής και με κανένα ίχνος από Φιλότιμο!
Σκάνδαλα του αιώνα και σκευωρίες τεραστίων διαστάσεων, αναμπουμπούλα με ονόματα και καμώματα “τρά λα λά” και παλληκαράδων της φακής, με εκβιαστές και δολοφόνους της παρεούλας της πολιτικής κουλτούρας και νομενκλατούρας με τραμπούκους και ανεγκέφαλους!
Ο καβγάς ήταν για το πάπλωμα της πρότασης ΜΟΜΦΉΣ ποιός θα βγει κερδισμένος μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις του ΆΛΦΑ που έφεραν τα πάνω κάτω με τα ποσοστά του 17,5% και του 17% αντίστοιχα και με τεράστια απόσταση από το 32 % της Κυβέρνησης!
Όλοι πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη που του ήρθε γάντι η πρόταση ΜΟΜΦΉΣ γιατί με γλαφυρό και εμπεριστατωμένο λόγο ξεδίπλωσε το έργο της Κυβέρνησης των 30 μηνών διακυβέρνησης της χώρας, για να δείξει ακόμη μία φορά την σοβαρότητα της Κυβέρνησης του και το μπάχαλο της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Και ας αναλύσουμε τώρα μία μία της λέξεις του τίτλου: Πατώ στα χιόνια καίγομαι…στην ουσία όταν κάποιος πατάει ή περπατάει για μέρες μέσα στα χιόνια φυσικά και θα πάθει εγκαύματα τα λεγόμενα ξεπαγιάσματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειάζεται ακρωτηριασμός για να σωθεί από την γάγγραινα, όπως έγινε στον Β παγκόσμιο πόλεμο στα απάτητα χιονισμένα βουνά με τους στρατιώτες και τους αντάρτες!
Τώρα τίνος τα ξεπαγιάσματα και η γάγγραινα θα χρειαστούν σύντομα ακρωτηριασμό το άμεσο μέλλον θα το δείξει…όποιος έχει μάτια βλέπει και ακούει για ποιόν κτυπούν οι καμπάνες!
Και φυσικά η άλλη παράμετρος ήταν ότι το χαμογελαστό και χαζοχαρούμενο αγοράκι της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ποντάρισμα στα χιόνια της ΑΤΤΙΚΗΣ και στην κυριολεξία του έμειναν τα σημάδια της φωτιάς του χιονιά πού τον τσουρούφλισαν πολιτικά…πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος και άντε τώρα να ξεμπερδέψει τών εσωκομματικών εκλογών που έρχονται!
Η άλλη παράγραφος λέει: και στην βροχή στεγνώνω… και πράγματι όλη η ΑΤΤΙΚΗ έχει μεγάλη ανάγκη μιας βροχής για να λιώσουν τα χιόνια και να στεγνώσουν οι δρόμοι.
Το άλλο λέει: Και μες τον ήλιο βρέχομαι…. και αυτό έχει μεγάλη σημασία και μάλιστα φούντωσε η βιόλα μες τ’ αγκιό της βουλής και τους περέχισε κρύος ιδρώτας!
Όταν κάθεσαι στον ήλιο από ανάγκη είτε για δουλειά είτε υποχρεωτικά για άλλους λόγους, είναι δεδομένο ότι θα γίνεις μούσκεμα από τον ιδρώτα λόγω της ζέστης και φυσικά βρέχεσαι και μάλιστα έχει άμεση σχέση με το τελευταίο πού λέει: Και στην φωτιά κρυώνω….γιατί από τις φλόγες της φωτιάς και την πυράδα που εκπέμπουν οι φλόγες όταν βρίσκεται κάνεις στο σβήσιμο των πυρκαγιών γίνεται μούσκεμα στον ιδρώτα ή ακόμη και το βρέξιμο από την ρίψη νερού με αποτέλεσμα από την κούραση και όλα τα προηγούμενα και να κρυώνεις και να τουρτουρίζεις στην πραγματικότητα!
Κρύος ιδρώτας τελικά περέχισε όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης με την ντόμπρα και σθεναρή ξεκάθαρη απάντηση για όλα τα θέματα με πλήρη τεκμηρίωση του κυβερνητικού έργου και φυσικά της ντροπιαστικής συμπεριφοράς του ΠΟΛΑΚΗ και ΤΣΊΠΡΑ πού δυστυχώς για άλλη μία φορά συνέχεια σπέρνουν μίσος , διχασμό, χυδαιότητα και αισχρότητα και είδαμε τραγελαφικές εικόνες λόγου με αλλαλαγμούς και συμπεριφορές χαμαιτυπείου!
Και εδώ πάει όπως δείχνει μία φωτογραφία την πανοραμική θέα των εδράνων της βουλής και λέει: ” Μες τ’ αγκιό είν η βιόλα και μυρίζει απ’ όλα”!
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους αν σάς αρέσει Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες ξανάψηφίστε τους για να ακούσετε και πάλι το ” Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ” και σας τα πήρανε τα σπίτια σας και τα έβγαλαν σε πλειστηριασμούς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τώρα θα σάς πάρουν και τα σώβρακα ή το αίσχος του ΠΟΛΑΚΗ για το τσίγκινο σωβρακάκι που είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη να φοράει…..άραγε μπορεί να το τρυπήσει ο ” ΣΑΝ θα πεθάνει ο Αετός” να μην τον ελυπάστε όπως έλεγε μία φορά κι έναν καιρό… το παλληκαράκι της τρύπιας πεντάρας, τσίγκινο σώβρακο;
Με τα λόγια κτίζει σαλόνια και κατόγια… παλληκαράκι της φακής!
Αγαπητοί μου φίλοι Έλληνες πολίτες απανταχού γης ίσως είναι από τις λίγες φορές που η χώρα μας έχει έναν υπέροχο και αξιόλογο με γνώσεις και πυγμή με θάρρος και τόλμη Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια Κυβέρνηση που παράγει έργο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Ελλάδας μας και εγγυάται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας με την ενίσχυση των εξοπλισμών και των Ενόπλων Δυνάμεων μας καθώς και όλες τις διεθνείς συμφωνίες!
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα πού ξεκινά το πρωί!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και τραβά προς την δόξα ξανά!
Χίος 31 Ιανουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.