Πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

 

Θύμα πειρατικής επίθεσης έπεσε το product tanker «Sea Phantom», το οποίο ελέγχεται από την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Petrochem General Management, το βράδυ του Σαββάτου (6/2).

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ασφαλείας, Dryad Global, οι πειρατές ανέβηκαν στο πλοίο περίπου 115 ναυτικά μίλια έξω από τις ακτές του Καμερούν στον Κόλπο της Γουινέας. Όπως επισημαίνεται, το πλοίο έπλεε ανατολικά με ταχύτητα περίπου 13 κόμβων και μετά την επίθεση επιδόθηκε σε απότομους ελιγμούς.

Τα μέλη του πληρώματος κατέφυγαν στο ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο για την προστασία τους (citadel) και έμειναν ασφαλή.

Η εταιρεία ναυτιλιακών πληροφοριών Diaplous Group δήλωσε ότι οι πειρατές αναχώρησαν και επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του πληρώματος είναι απολύτως ασφαλή, ενώ το πλοίο είναι πλέον δεμένο στο λιμάνι Malabo της Ισημερινής Γουινέας.

Ο Κόλπος της Γουινέας είναι η πιο επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή για τα πλοία. Ιδιαίτερη ανησυχία είχε προκαλέσει στη ναυτιλιακή κοινότητα το πρόσφατο περιστατικό στο πλοίο «Μοzart», κατά το οποίο ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του και 15 ακόμη απήχθησαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.