Περί απορριμματοκιβωτίων συμπίεσης και άλλων τινών

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τη λειτουργία των απορριμματοκιβωτίων συμπίεσης στους οικισμούς της Ελάτας και του Λιθίου, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ ιδιαίτερα σε έναν από τους λόγους που όχι μόνο δημιουργεί προβλήματα και ακυρώνει τη χρήση του συγκεκριμένου σύγχρονου μέσου συλλογής των απορριμμάτων αλλά το κυριότερο μολύνει το περιβάλλον, προκαλεί δυσοσμία και αλλοιώνει την αισθητική εικόνα  της περιοχής.

Πρόκειται για την απόρριψη στα press containers χρησιμοποιημένων  τηγανέλαιων όπως αυτά που διαπιστώθηκε να ρίχνουν επαγγελματίες εστίασης στο Λιθί   με ότι αρνητικό συνεπάγεται, τη στιγμή που η Υπηρεσία έχει τοποθετήσει εκτεταμένο δίκτυο  ειδικών κάδων συλλογής των ελαίων γι αυτό το σκοπό.

Ελπίζουμε ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συμβολή των αυτοδιοικητικών  παραγόντων θα αποτρέψουν εικόνες όπως αυτές που μας προσβάλλουν στο σύνολο ως κοινωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.