Περί Ποδοσφαίρου και Βίας του Μιχαήλ Ξυλοπόδη

Στις 11/12/2023 ο άλλοτε υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Κοντονής σχολίασε στο
METROPOLIS (Θεσ/νικη) τα πρόσφατα μέτρα κατά της βίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Εύχομαι τα εξαγγελθέντα μέτρα να μην αποβούν ατελέσφορα! Είμαι της άποψης ότι τιμωρούν το ίδιο το ποδόσφαιρο, τους υγιείς φιλάθλους αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Ίδωμεν!
Ο κύριος Κοντονής, επ’ ευκαιρία, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην περίοδο της
υφυπουργίας του, περιαυτολογώντας (ποιος παινά τη νύφη μας), δείγμα της…
μετριοφροσύνης του. Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου
επανειλημμένως διέκοπτε το πρωτάθλημα επί 15νθήμερο. Αλλ’ εις μάτην. Το ανέξοδο αυτό μέτρο είχε μηδενική επιτυχία και προφανώς ελαμβάνετο για να εξυπηρετεί λόγους
εντυπωσιασμού. Το αποκορύφωμα ήρθε με το να εξαγγείλει αυτός ο κύριος τη ματαίωση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου 2015/2016, που τελικά διεξήχθη!!! Δεν με εκπλήσσει που το γεγονός αυτό το αποσιώπησε στα σχόλια του στο METROPOLIS. Τσιμουδιά. «Μούγγα στη στρούγκα». Σε τι έφταιξε ο θεσμός? Λέτε να… αμάρτησε ο (θεσμός) και προσπάθησε να τον τιμωρήσει για να τον… συνετίσει?
Κατωτέρω παραθέτω, προς τούτο, σχετικό άρθρο μου αναφερόμενο στον χρηματίσαντα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο τον Απρίλιο του 2016. «ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΟΣ ΘΕΣΜΟΥ
Η ευχάριστη εξέλιξη στο θέμα του κυπέλλου χαροποίησε αφάνταστα τους λάτρεις του
αθλήματος. Το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο μπόρεσε και βγήκε, τελικά, αλώβητο από το πλήγμα που δέχτηκε από τη γνωστή ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση, η οποία βίαια και βάναυσα προσπάθησε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να το πλήξει. Ήταν μια απόφαση κόλαφος η οποία έπληττε καίρια τον δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό θεσμό της Χώρας. Απαιτήθηκαν πέντε και πλέον εβδομάδες για να ευοδωθούν και να καρποφορήσουν οι προσπάθειες ανατροπής αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απόφασης, η οποία, κατά τη γνώμη μου, δυναμίτιζε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η παρέμβαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, της οποίας το αυτοδιοίκητο εθιγετο, στο φλέγον αυτό θέμα υπήρξε καθοριστική και καταλυτική. Με την από 05/04/2016 επιστολή/τελεσίγραφό της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού επιτάσσει, μεταξύ άλλων, την άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου της περιόδου 2015/2016, θέτοντας ως “dead line” την 15/04/2016, δίνοντας του μια τελευταία ευκαιρία να άρει την απόφαση του. Ως γνωστόν ο Υφυπουργός που ως τότε κρατούσε άτεγκη στάση, αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές προειδοποιήσεις, συστάσεις και προτροπές, και διατυμπάνιζε συνεχώς σε όλους τους τόνους, με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι η διακοπή του Κυπέλλου είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ έβαλε νερό στο κρασί του, άλλαξε ρότα, ανέκρουσε πρύμναν και κάνοντας στροφή 180 μοιρών συμμορφώθηκες με τις επιταγές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.
Τελικά ως προκύπτει οι κουτόφραγκοι (UEFA/FIFA) δεν «μάσησαν», διέκριναν ότι ο
προβαλλόμενος λόγος (αποφυγή γεγονότων βίας) ματαίωσης του Κυπέλλου δεν
ευσταθούσε καθ’ ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται… και εκ των πραγμάτων ο Υφυπουργός

αναγκάστηκε υπό το φάσμα του GREXIT, να αναιρέσει την απόφαση του περί ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ διακοπής ή άλλως πως ματαίωσης του Κυπέλλου. Συμπερασματικά: η «οριστική διακοπή» του Κυπέλλου αποδείχτηκε προσωρινή (εδώ δεν γελάμε) και το επαπειλούμενο «Deadlock) απεμακρύνθη οριστικά προς τέρψιν και ικανοποίηση όλων των υγειώς σκεπτόμενων φιλάθλων. Ήταν μια αδιαμφισβήτητα περίτρανη ΝΙΚΗ του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από ένα απίθανο αυτογκόλ (απόφαση οριστικής διακοπής του Κυπέλλου) του Υφυπουργού! Τέλος καλό όλα καλά!»

Υ.Γ. (Τα τρία πρώτα αναφέρονται στον περί ου ο λόγος).
Υ.Γ.1. Υπαναχωρώντας συναίνεσε να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου
Ελλάδος 2015/2016 που ο ίδιος είχε προηγουμένως ματαιώσει, συμμορφούμενος
προς τα κελεύσματα της UEFA/FIFA!!! Για λόγους ευθιξίας, ίσως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Έκανε κωλοτούμπα.
Υ.Γ.2. Αναφερόμενος στο ίδιο άτομο, για το ίδιο θέμα, την ίδια περίοδο αρθρογράφησα επανειλημμένως.
Υ.Γ.3. Δοκίμασε ανεπιτυχώς, σε άλλο πολιτικό χώρο (προσχωρήσας στο ΠΑΣΟΚ), την
τύχη του στις βουλευτικές εκλογές της 25/06/2023.
Υ.Γ.4. Αναπάντητα από την Κυβέρνηση παραμένουν εισέτι τα πέντε ερωτήματα της
αρχικής ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 13/12/2023, διαμαρτυρόμενης έντονα για άνιση μεταχείριση. Ζητείται ισονομία. Μονόδρομος η προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. 2024: Έτος ευρωεκλογών…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.