Περιοδεία στελεχών Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου & Δ. Χίου

Στο Λιμεναρχείο, στο Τελωνείο Χίου και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Βαρβάσι, περιόδευσαν τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και συγκεκριμένα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σταύρος Τάσσος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Σκούφαλος και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυρίτση Αγλαΐα και Γιώργης Αμπαζής.

Ενημερώθηκαν για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος στο νησί από την κ. Ειρήνη Αργύρη, λιμενάρχη Χίου, και διαπίστωσαν ότι, αν και ο φόρτος για το Λιμενικό Σώμα παραμένει μεγάλος, η συσσωρευμένη εμπειρία πλέον και το ανθρώπινο δυναμικό καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις ιδιαιτέρως του προσφυγικού.

Στο Τελωνείο η κατάσταση αποδείχτηκε τραγική, αν αναλογιστεί κανείς ότι αποτελεί πύλη εισόδου για χιλιάδες επισκέπτες από τη γείτονα Τουρκία και οι υποδομές εξυπηρέτησης είναι τριτοκοσμικές, με το προσωπικό να δουλεύει σε συνθήκες εξοντωτικές όταν αρχίζει κυρίως η τουριστική περίοδος, αλλά και σε βάρος της ασφάλειας όλων.

Τα κτιριακά προβλήματα χρονίζουν, ενώ το παρακείμενο κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας παραμένει ως κουφάρι, αντί να αξιοποιηθεί και να προστεθεί στις υπάρχουσες υποδομές που είναι ανεπαρκείς.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξηγήθηκαν στους εργαζόμενους οι πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης, η απόφασή της να μην αποδεχτεί να κλείσει κανένας σταθμός ή οι εργαζόμενοι να μπουν στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, τα θέματα που έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και τις απαντήσεις και δεσμεύσεις που πήρε από τη δημοτική αρχή, που όμως δεν αποτελούν λόγο γι επανάπαυση. Τόνισαν ιδιαίτερα ότι όποτε ισχύσει η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες, το αντίθετο μάλιστα. Τους κάλεσαν μάλιστα να κλείσουν τα αυτιά τους στο διαίρει και βασίλευε και των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων.-

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.