ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ – Επί ποδός τα συνεργεία καθαρισμού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποψίλωσης ξερής και χλωρής βλάστησης για την πρόληψη πυρκαγιών, καθαρισμού ερεισμάτων, καθώς και συντήρησης πρασίνου σε οδούς αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου συνεχίζουν τους καθαρισμούς ρεμάτων με καθημερινές παρεμβάσεις και έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, όσον αφορά και τους χειμερινούς μήνες.

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς χειμάρρων και ρεμάτων του Επαρχιακού Εθνικού δικτύου στην Βόρεια και Νότια Χίο.

Συνεχίζεται ο καθαρισμός, η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων
και το κλάδεμα σε όλο το Επαρχιακό δίκτυο του νησιού μας.

 

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας, κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Χίου – Βολισσού στην περιοχή Περδικά με την εγκατάσταση συρματοκιβωτίων στα πρανή του δρόμου.

 

 Συνεχίζεται η απομάκρυνση προϊόντων καθαρισμού – σκουπιδιών σε ρέματα,
χειμάρρους και σε όλο το οδικό Επαρχιακό δίκτυο.

 

Έργα στην οδό Λ. Ενώσεως αλλάζοντας την εικόνα του δρόμου.

 

«Εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, έχοντας πάντα προτεραιότητά μας την ασφάλεια των πολιτών της Χίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής.

Τις επόμενες μέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, με αποψιλώσεις βλάστησης και εύφλεκτης ύλης από νησίδες, πρανή και ερείσματα εκατέρωθεν των οδικών αξόνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής είπε σε δήλωσή του στην Χιώτικη Διαφάνεια – diafaneia.eu:

«Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις ξερής και χλωρής βλάστησης σε όλες τις οδούς αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Η Π.Ε. Χίου διενεργεί όλες τις αναγκαίες εργασίες που έγκεινται στην αρμοδιότητά της στο πλαίσιο της πρόληψης και προς αποτροπή των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών, ακόμη και πλημμυρών για τους χειμερινούς μήνες. Όλοι, φορείς και πολίτες, θα πρέπει να ενεργούμε με γνώμονα την εξάλειψη των κινδύνων στο βαθμό που μας αναλογεί».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.