ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ!!

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τις ευχαριστίες προς τον απερχόμενο πρόεδρο του Οίκου Ναύτη κύριου Ευάγγελου Αυγουλά, για την καθοριστική συμβολή του όπως αναφέρουν στην παραχώρηση χώρων από το κτίριο του Οίκου Ναύτου Χίου προς την ΑΕΝ Χίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ακαδημίας σε υποδομές και χώρους, και γιατί ήταν ο μόνος που… είδε τα προβλήματα του Οίκου Ναύτου Χίου!!.

Και εδώ έγκειται η μεγάλη απορία μας, για πιά προβλήματα μιλάνε;

Εδώ και έξι(6) χρόνια παλεύουμε για την μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση ιατρών στον Οίκο Ναύτου Χίου που θα εξυπηρετεί πάνω από 15000 ασφαλισμένους, και το μόνο που παίρναμε από τους προύχοντες και άρχοντες του νησιού ήταν υποσχέσεις που μένανε υποσχέσεις, ώσπου πέρσι μετά από συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο κύριος Αυγουλάς, παραχωρήθηκαν από τον Οίκο Ναύτου Χίου δύο όροφοι στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με την διαβεβαίωση και υπόσχεση όλων των εμπλεκομένων προς το σωματείο μας, ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση δύο ιατρών στον Οίκο Ναύτου Χίου σε καθημερινή βάση για την συνταγογράφηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΝΑΤ, κάτι που δυστυχώς έμεινε στα λόγια και καμία βοήθεια ή ενέργεια δεν υπήρξε από τους συμμετέχοντες και τους τοπικούς άρχοντες, και η βοήθεια ήρθε τελικά έστω και όπως λειτουργεί σήμερα ο Οίκος Ναύτη Χίου από την παρέμβαση του Δ.Σ και ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Βλέπετε τα ευκολόγια και οι υποσχέσεις είναι ψωμοτύρι και δίνονται πανεύκολα ειδικά από τους τοπικούς άρχοντες και πολιτευτές, γενικά η τάση του «Μαυρογιαλούρου» είναι εδώ και συνεχίζεται ακάθεκτα, ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και της μεγάλης ανεργίας, αλλά ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι η κοινωνία θα αρχίσει να… ξυπνάει και δεν θα εφησυχάζετε στα ρουσφέτια και στις ψεύτικες και αόριστες υποσχέσεις τους…. στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα!

Παράλληλα αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα το σωματείο μας είναι το θέμα με τους χαμηλοσυνταξιούχους, Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, δεν πάει άλλο!, οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΝΑΤ και όχι μόνο εκπέμπουν SOS, καθημερινά πλέον γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και εκκλήσεων για βοήθεια από χαμηλοσυνταξιούχους και χήρες συνταξιούχων ναυτικών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις υποχρεώσεις τους αλλά και στα της καθημερινότητας τους.

Με το «κόψιμο» του ΕΚΑΣ, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε όσους συνταξιούχους που έπαιρναν ΕΚΑΣ αλλά το έχασαν θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, και υπήρχε σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ. Δυστυχώς όμως λόγω του ότι έχουν ένα σπίτι στο όνομά τους είναι «προύχοντες» και πρέπει να πληρώνουν την συμμετοχή στα φάρμακα μέχρι και 30%, άσχετα αν πρέπει να ζήσουν με ποσά που κυμαίνονται μηνιαίως από 300 μέχρι 380 ευρώ, και μην ξεχνάμε ότι όταν έπαιρναν το ΕΚΑΣ δεν πλήρωναν συμμετοχή!!, αυτό είναι το κράτος Πρόνοια;

Εμείς ευχαρίστως θα δεχθούμε και θα δηλώσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας,  εάν επιτέλους δούμε λύσεις στα προαναφερθέντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!

Σχετικά με τους «Μάχιμους», πιστεύουμε ότι οι Έλληνες ναυτικοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Ελληνική σημαία για την υπερφορολόγηση τους που φθάνει έως και τα 24%, Ποιος Έλληνας ναυτικός θέλει να βάλει «ΝΤΑΒΑΤΖΗ» στο πορτοφόλι του για να πληρώνει το “Κράτος” των ευνούχων, και ρωτάμε μήπως ξεχνάνε ότι: Οι ναυτικοί εργάζονται σε Ποντοπόρα εκτός Ελλάδας, και είναι οι σοβαρότεροι «αιμοδότες» του κράτους με το ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ που εισρέουν!
– Το ναυτικό επάγγελμα είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αφορολόγητο ή σχεδόν αφορολόγητο!
Την σύνταξη του ναυτικού την στείλατε στα ΤΑΡΤΑΡΑ άσχετα αν ο ναυτικός πλήρωνε τα διπλά και τριπλά στην ασφάλιση του από κάθε άλλο ασφαλιζόμενο σε άλλα ταμεία!

Ταφόπλακα βέβαια στους Έλληνες ναυτικούς και εν τέλη στην Ελληνική Ναυτιλία, έβαλαν ΟΛΕΣ οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι σήμερα, σε σύμπραξη με τα τσιράκια τους σε σχεδόν όλα τα Ναυτεργατικά σωματεία, με αρχηγό αυτής της επιχείρησης την ίδια την ΠΝΟ, η οποία έχει γεμίσει άεργους και αποτυχημένους καταχραστές της εμπιστοσύνης του Έλληνα Ναυτικού!

Τέλος να αναφερθούμε και στους αυριανούς συνεχιστές της ένδοξης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου λόγω κορωνοϊου η εκπαίδευση τους θα γίνεται με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για τους Σπουδαστές/στριες του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών.

Φυσικά και είμαστε υπέρ της πρόληψης και τήρησης των μέτρων ασφαλείας κατά του κορωνοϊου, βέβαια είναι ότι χειρότερο για την εκπαίδευση των σπουδαστών/στριων και ειδικά στα πρακτικά μαθήματα, γιατί τα πλοία δεν πηγαίνουν μέσω «τηλεκπαίδευσης»!, ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε οι σπουδαστές και σπουδάστριες των ΑΕΝ να παρακολουθήσουν από κοντά την διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων.

Εάν καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε οι ναυτικές οικογένειες(Μάχιμοι και απόμαχοι) στην Χίο, όλα θα είναι διαφορετικά και θα σταματήσουν να μας έχουν ξεγραμμένους, στην δική μας δυναμική και ενότητα λοιπόν είναι να έχουμε ΕΜΕΙΣ το πάνω χέρι.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ  ΠΕΣ/ΝΑΤ  ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.