ΠΕΣΝΑΤ: Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται, ότι όλα κατακτώνται, με πείσμα και αγώνα!!

Συνάδελφοι, Μάχιμοι και εν αποστρατεία, χήρες Συναδέλφων, και Σπουδαστές/στριες ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, το Δ.Σ της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου, ευχαριστεί πολύ για την αθρόα συμμετοχή σας στην σημερινή Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας του σωματείου μας. Βαρεθήκαμε, αγανακτήσαμε πλέον, να ακούμε ότι οι Ναυτεργάτες εν ενεργεία και Συνταξιούχοι έχουν δίκιο στα αιτήματά τους, και ότι είμαστε οι πραγματικοί αδικημένοι των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Λόγια, λόγια παχιά και αδιαφόρετα, λόγια χωρίς κόστος, για τον λόγο αυτό μετά και την δυναμική προσέλευση των συναδέλφων στην σημερινή Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, αποφασίσαμε να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Θα ξεκινήσουμε με τους Σπουδαστές των ΑΕΝ Μηχανικών και Πλοιάρχων και την
υποβάθμιση των πτυχίων τους, ρωτώντας ξεκάθαρα τον υπουργό Ναυτιλίας, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που θέλουν την υποβάθμισή τους, μήπως λέμε μήπως, είναι απόφαση των Εφοπλιστών??, έτσι ώστε υποβαθμίζοντας τα πτυχία των Β’ και Γ΄ Πλοιάρχων, Β΄και Γ’ Μηχανικών θα υπάρξει και η αντίστοιχη μείωση των μισθών τους???, Κράτος Μπανανία, μισθοί γαλέρας!!! Σχετικά με τον Γιατρό στον Οίκο Ναύτη, ο εμπαιγμός ως εδώ, και αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για την μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού όπως μας είχαν υποσχεθεί στην παραχώρηση των ορόφων του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ Μηχανικών, θα ξεκινήσουμε άμεσα κινητοποιήσεις και ως έσχατο μέσο την κατάληψη του Οίκου Ναύτη.
Ζητάμε την εξομοίωση των Συντάξεων των προ του 2015 και των μετά τον νόμο Κατρούγκαλου Συντάξεων. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουμε με πιο τρόπο έγινε ο επαναυπολογισμός των Συντάξεών μας. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ο “αγώνας” μας , θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.