Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για όσους ξανακόλλησαν

 

Ενώ επιστρέφουμε στην κανονικότητα με άνοιγμα της διασκέδασης και άρση μέτρων, προβλήματα προκύπτουν με τα πιστοποιητικά νόσησης για όσους επαναμολύνθηκαν, καθώς δεν είναι δυνατή η έκδοση για δεύτερη φορά – Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμού

Τον βηματισμό της προς την έξοδο από την επιδημία κορωνοϊού επιταχύνει η Ελλάδα όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη την υποχώρηση των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών – εισαγωγών, διασωληνώσεων, θανάτων- η κυβέρνηση αποδέχθηκε χθες την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να αρθούν κάποιοι ακόμη περιορισμοί που είχαν επιβληθεί πριν από την Πρωτοχρονιά οπότε υψώθηκε και πάλι το κύμα της επιδημίας λόγω της μετάλλαξης Omicron.

Ωστόσο, πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση έχουν λάβει σήμερα κατά πληροφορίες και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, με θέματα τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοιού με αναμνηστική δόση των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και το ενδεχόμενο έκδοσης πιστοποιητικού δεύτερης νόσησης με covid. Μάλιστα για το τελευταίο είχε υπογραμμίσει την περασμένη Δευτέρα στην ενημέρωση και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ότι θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις συνεδριάσεις των ειδικών της Επιτροπής.

Η επαναμόλυνση με κορωνοιό και η εκ νέου νόσηση με λοίμωξη Cοvid απασχολεί τους επιστήμονες και την κυβέρνηση πρωτίστως ως ζήτημα δημόσιας υγείας. Οι επαναλοιμώξεις καταγράφονται συχνά από τις γιορτές και μετά με την τεράστια μεταδοτικότητα της παραλλαγής Ομικρον. Τα περιστατικά νόσησης για δεύτερη φορά ακόμη και για ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους με τις δύο δόσεις, έχουν αυξητική τάση.

Ως επαναλοίμωξη ορίζεται η λοίμωξη η οποία επιβεβαιώνεται με εργαστηριακή μέθοδο, με PCR και συμβαίνει τουλάχιστον 3 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη. Αυτό για διαχωρισμό από την χρονίζουσα λοίμωξη ή την υποτροπή λοίμωξης από Covid” διευκρίνισε στην αρχή της εβδομάδας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.