ΠΟΑμεΑΒΑ: “Στήριξη της Πανυγειονομικής Απεργίας”

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου στηρίζει την Πανυγειονομική απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, την Τετάρτη 22/03/23. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και τη διαμαρτυρία στην Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου στις 11,00πμ, της ίδιας ημέρας, τον αγώνα σε όλα τα νοσοκομεία των νησιών μας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα που μας αφορούν όλους!

  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Προσλήψεις σε όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες (ακτινολόγου, 2ου αιματολόγου, 2ο νευρολόγου, ενδοκρινολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ, Φυσιάτρου κ.λπ.).
  • Άμεση παράδοση της παθολογικής και ψυχιατρικής κλινικής και στελέχωση τους με όλο το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Άμεση αποπεράτωση εργασιών της παλαιάς παθολογικής κλινικής (κτίριο 1&2) η οποία έχει εκκενωθεί εδώ και 6 χρόνια.
  • Στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Γ.Ν Χίου και αναβάθμιση των μηχανημάτων του.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.
  • Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ( ΚΕΦΙΑπ), με προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και απόδοση των χώρων που έχουν καταληφθεί από άλλες δομές, όπως του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του ΕΕΕΕΚ και της σχολής νοσηλευτών. Σκοπός του ΚΕΦΙΑπ είναι η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης, οι οποίες απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία με μόνιμη ή προσωρινή μυοσκελετική ή νευρολογική βλάβη.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου, καλεί τους φορείς μέλη της, αλλά και όλους τους κατοίκους των νησιών μας, να πάρουν μέρος ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στις δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, σπρώχνοντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώνουν ακόμα περισσότερο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Το κράτος αυτό, είναι εχθρικό, προς το συμφέρον των πολλών στη δημόσια υγεία, γιατί διαχρονικά με όλους τους «οδηγούς» του, μετατρέπει όλο και περισσότερο την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, αποσύροντας τις ευθύνες του. Αφήνει τα  νησιά μας, το έτος 2023, να είναι στα όρια της κατάρρευσης και να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία με υποστελεχωμένο προσωπικό και ελλιπές  ΕΚΑΒ! Μόνο με τους δικούς μας αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη. Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν πρωταθλητές σε υποσχέσεις.

Τα Άτομα με Αναπηρία θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χτυπηθούν και πάλι ακόμα περισσότερο αφού η δωρεάν επίσκεψη και ιατρική πράξη στα νοσοκομεία θα περιοριστεί δραματικά, και την ίδια στιγμή η προσβασιμότητα στα ιδιωτικά ιατρεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη! Η υγεία είναι υπόθεση όλων!  Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στα νησιά μας, σε συντονισμό με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, την Τετάρτη στις 22/02/2023.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.