Ποια ονόματα παίζουν για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας;

 

Η νίκη της Ν.Δ. στις επικείμενες εθνικές εκλογές του Ιουλίου είναι αναμενόμενη, ύστερα από την άνετη επικράτηση στις ευρωεκλογές. Αυτό βέβαια δημιουργεί νέες καταστάσεις στην Πειραιώς, αφού πάρα πολλά στελέχη ζητούν πλέον να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων, η Ν.Δ. βρίσκεται μια ανάσα από την αυτοδυναμία. Ήδη, οι πρώτες εκτιμήσεις -από μετρήσεις που έγιναν αποσπασματικά- εν όψει του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν ότι η τάση του εκλογικού σώματος είναι να «σπρώξει» το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς μία άνετη αυτοδυναμία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών της – πράγμα που οδηγεί σε συνωστισμό στελεχών για το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δεν σκοπεύει να κινηθεί βιαστικά, αφού η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να μεταθέσει τις εκλογές από τις 30 Ιουνίου για τις 7 Ιουλίου δίνει κάποιο χρόνο στην Πειραιώς να κάνει προσεκτικές επιλογές, αλλά και να αποφύγει τυχόν έντονες αντιδράσεις από «κομμένους» των ψηφοδελτίων.

Σιγήν ιχθύος τηρούν προς το παρόν οι πάντες στη Ν.Δ. για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με μοναδική επισήμανση ότι πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα που είναι πιθανό να συμπεριληφθούν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

› Στη Χίο θα είναι ο βουλευτής Νότης Μηταράκης. Πληροφορίες αναφέρουν τον Αιµιλιανό Ευαγγελινό, τον Σταύρο Μιχαηλίδη, τον Κωνσταντίνο Τροµπούκη, τον Γιάννη Μαλαφή και από γυναίκες την Καλλιόπη Γιαννούλου και την Πέννυ Τασσοπούλου.

› Στη Λέσβο υποψήφιος είναι πάλι ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ ακούγεται και ο έμπειρος δημοσιογράφος Θεόφραστος Οικονομίδης. Πιθανοί υποψήφιοι ο Παύλος Βογιατζής και ο Δηµήτρης Παπαγιαννίδης.

› Στη μονοεδρική Σάμο τη μάχη θα δώσει ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. «Κλειδωμένη» θεωρείται και η υποψηφιότητα της Ιωάννας Καραγιάννη, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Στεφανή και του Μάνου Λογοθέτη.

Τα οριστικά ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Ενώ το ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκε για τις 10 Ιουνίου, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις από τη ΝΔ για τους υποψήφιους βουλευτές της μετατίθενται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.