Ποιες είναι οι εταιρείες που ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες

Σε δύο εταιρείες επικεντρώνεται η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της διαφθοράς (OLAF) για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων της Ε.Ε. που αφορούν σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής, η κατάσταση στα οποία χαρακτηρίζεται τουλάχιστον τραγική, ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η OLAF επικεντρώνει την έρευνά της σε δύο εταιρείες οι οποίες, βάσει των καταγγελιών που υπάρχουν, δείχνουν να είναι «πανταχού παρούσες» στους περισσότερους διαγωνισμούς στον τομέα της σίτισης και στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα σημεία που λειτουργούν κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.

Πρόκειται, σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises, συμφερόντων Γιάννη Τουτζιαρίδη, με έδρα την Κόρινθο και την Πιέρης Εστίαση Α.Ε., συμφερόντων Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος παλιότερα ήταν ο ανάδοχος του κυλικείου της Βουλής, για τις οποίες η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά στους διαγωνισμούς τις συμπράξεις μεταξύ εταιρειών την αύξηση του κόστους σίτισης ανά μερίδα και τα ποσά που λαμβάνουν οι εταιρείες και τα οποία είναι υψηλά.

Μάλιστα παρότι η έρευνα είναι σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών αρχών οι έκτακτοι διαγωνισμοί συνεχίζονται ενώ έχουν προηγηθεί εργολαβίες και σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στη Χίο όπου η ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης της απάτης έχει πραγματοποιήσει έρευνα.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει μόνον εφόσον αυτές ολοκληρωθούν. Έχει δε τη δυνατότητα να ερευνά όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να διεξάγει ανακρίσεις ακόμη και να ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων εταιρειών και προσώπων στις καταγγελίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.