Πολιτική Φιέστα και Καναβάτσο!

Όλα τ’άχε η μαριωρή μόνο ο φερετζές της έλλειπε ! Εν όψει της αφίξεως του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πολλά λέγονται και πολλά γράφονται και ακούγονται από ΜΜΕ γενικώς ότι ορισμένες πολιτικές ομάδες της Ξάνθης κάνουν μεγάλη προετοιμασία για την υποδοχή στην περιοχή της Θράκης του Τσαβούσογλου πού όπως προκλητικά μερικοί ανεγκέφαλοι με Ανθελληνικές κορώνες μιλούν για την μεγάλη Φιέστα που θα δούμε, για να πάρει την ρεβάνς , απ ότι έγινε στην Άγκυρα μέσα στο παλάτι του Σουλτάνου που ο Νίκος Δένδιας τους στραπατσάρισε πάνω στο καναβάτσο με διεθνή απήχηση!
Τώρα γιατί γράφω και αναφέρω την λέξη “καναβάτσο ” θα εξηγήσω παρακάτω!
Το καναβάτσο προέρχεται από το Ιταλικό “cannavaccio” ,του λατινικού “cannabis”,πού προκύπτει από το αρχαίο Ελληνικό ” κάνναβις “. Ο δε καμβάς προέρχεται από το γαλλικό “canevas” μία εξέλιξη του λατινικού όρου”cannabaceus” όπως λέει το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Η Ίδια η κάνναβις έλκει την καταγωγή της από τη σουμεριακή λέξη: “cunibu ” . Πάντως απ όπου κι αν προέρχεται είναι το φυτό που παράγει ίνες εξαιρετικής ποιότητας και γίνονται κλωστές ,σκοινιά, νήματα, χαρτί και φυσικά τσουβάλια κάθε μορφής καί είδους, επενδύσεις εσωτερικές ρούχων και το σπουδαιότερο το δάπεδο του ρινγκ της πάλλης και του μπόξ και λέγεται καναβάτσο…..ενώ το αιθέριο έλαιο της έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις και για αιώνες χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο τόσο για χασίς ή μαριχουάνα από ορισμένες ποικιλίες του φυτού και σε πολλές χώρες διατίθενται σε σκευάσματα για φαρμακευτική χρήση, ενώ είναι το φυτό γνωστό πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια προ Χριστού!
Και επιτέλους και στην Ελλάδα πού ξεκίνησε να λέγεται από το Γιωργάκη πήγε να κάνει κάτι επί ΣΎΡΙΖΑ το φιλαράκι του Αλέξη ο Καρανίκας…αλλά τελικά το νομιμοποίησε ο Άδωνις!
Βέβαια το καναβάτσο χρησιμοποιείται ως έννοια για ήττα…είτε σε αγώνα πάλης, είτε για πτώση πολιτική ή επαγγελματική και φανερώνει το αποτέλεσμα κάθε είδους πράξεων!
Γιαυτό αγαπητέ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσεξε καλά τι Μπαρούφες και διεκδικήσεις πάλι θα ζητήσεις γιατί τώρα είσαι εκτός έδρας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνεις ρελάνς στον Νίκο Δένδια μέσα στην έδρα μας γιατί θα βρεθείς με την πλάτη κάτω ,πάνω στο καναβάτσο….αν και εσύ μπορεί να διεκδικήσεις τώρα ακόμα και το σκυλάκι του Μαξίμου που υιοθέτησε από τα αδέσποτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σήμερα ξημερώνει 29 Μαΐου αποφράδα μέρα του 1453 της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης και οι Έλληνες δεν ξεχνάμε ούτε και την Αγία Σοφία πού πέρσι την μετατρέψατε σε Τζαμί!
Πουλάτε τόση μεγάλη τρέλα διεθνώς όλοι σας της Τουρκικής Κυβερνήσεως που έχετε εκμαυλιστεί δυστυχώς και ξαμολάτε αρλούμπες και βλακείες!
Η χώρα σου δυστυχώς βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε ο Σουλτάνος με τους εξοπλισμούς και τους πολέμους στην γειτονιά και στην Μεσόγειο και έχετε απομονωθεί από την διεθνή κοινότητα με τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες αλλά και με την Δικτατορία που έχετε καθιερώσει με όλες τις απαγορεύσεις και με όλες τις ελευθερίες λόγου και πράξεων με χιλιάδες φυλακίσεις αθώων πολιτών ,στρατιωτικών και πολιτικών ηγητόρων, αλλά περισσότερο με την φτώχεια πού μαστίζει τον Τουρκικό λαό που λέει το ψωμί ψωμάκι!
Δυστυχώς σήμερα ακόμη και οι Τούρκοι πολίτες της Ανατολίας σας έχουν πάρει χαμπάρι με την επιθετική συμπεριφορά σας ενάντια στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση και ψηφοθηρία!
Η μόνη χώρα πού μπορεί να σας δώσει χείρα βοηθείας στο διεθνές στερέωμα είναι η Ελλάδα γιατί πλέον είναι πρωταγωνιστής στην διεθνή σκακιέρα με βάσει την Εξωτερική πολιτική και την διεθνή διπλωματία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και μην ξεχνάς ότι στις 28 Μαΐου 1979 ο δικός μας μεγάλος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην τότε ΕΟΚ και μας είπε εγώ σας έριξα στην θάλασσα εσείς να μάθετε να κολυμπάτε ακριβώς 42 χρόνια είμαστε Ευρώπη και έστω με σκαμπανεβάσματα μάθαμε όλοι να κολυμπάμε και ευτυχώς!
Καμιά χώρα πλέον δεν σας εμπιστεύεται γιατί συνέχεια δημιουργείτε προβλήματα με φανατικούς μουσουλμάνους που τους καθοδηγείτε να προκαλούν αναμπουμπούλα και αναστάτωση με βομβιστικές ενέργειες μέσα στην κοινωνία του κάθε κράτους!
Γιαυτό ακριβώς τόν λόγο πρόσεξε καλά το τι θα πεις και το τι θα ζητήσεις πάλι, γιατί το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η μόνη διαφορά που έχουμε μεταξύ μας είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ.
Στην Θράκη ζούνε Έλληνες μουσουλμάνοι με ίσα δικαιώματα με τους Χριστιανούς, δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες!
Αν θέλεις την φιλία μας θα την έχεις αλλά στα πλαίσια του Διεθνούς δικαίου!
Καλό Ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο απανταχού γης Έλληνες!
Από την ακριτική Χίο με πολύ αγάπη!
Χίος 29 Μαΐου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.