ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ… ΠΩΣ ήταν τα χρόνια εκείνα και ΠΩΣ Φθάσαμε σήμερα στην Φαγωμάρα;!

————————————————————————————
Η Εθνική τραγουδίστρια του 1940 Σοφία Βέμπο που εμψύχωνε τους στρατιώτες μας εναντίον του Ναζισμού και του Φασισμού με τα “Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά” πού ψηλά πολεμάτε πάνω στα βουνά….
ΠΩΣ θα σκεφτόταν σήμερα για τα βουνά της Χίου και ποιο άραγε τραγούδι θα έλεγε στους Χιώτες που ετοιμάζονται για έναν Ανταρτοπόλεμο για ένα ξερόβουνο θολό πού διεκδικούν κρατικές αλληλοσυγκρουόμενες υπηρεσίες;
Και σαν μόνιμος κάτοικος της Χίου που δεν το έχω κουνήσει ρούπι πάνω από το νησί μας κλαίω βαθειά μες την ψυχή μου για την επερχόμενη αναμπουμπούλα και τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ που έρχεται μπροστά μας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τα τρία (2) δυάρια και ένα μηδενικό και λέω μηδενικό γιατί δυστυχώς για αυτό το ένα μηδενικό γίνεται ο “καυγάς για το πάπλωμα” μέσα στην θολούρα στο ύψωμα του Θόλους.
Γιατί δυστυχώς βλέπω ότι μηδενίζεται κάθε όσιο και ιερό και καπηλεύεται ακόμη και η ιεροσύνη από όλους αυτούς τους αυτόκλητους και αυτοδιοριζόμενους Νταβατζήδες της ακροδεξιόστροφης και ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας και έχουν ισοπεδώσει και καταλάβει τους θεσμούς και τους αιρετούς της Χίου και της Περιφέρειας.
Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι όλους αυτούς τους Άρχοντες που ο Χιώτικος λαός επέλεξε και εμπιστεύτηκε τις τύχες του, έχουν αφήσει να κάτσουν πάνω στο σβέρκο τους και να κάνουν κουμάντο μια χούφτα γραφικοί όπως αυτούς που βλέπουμε και ονομάζονται ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ του Συντάγματος ή οι ιερολοχίτες του Σώρρα και τους επιβάλλουν με τους τσαμπουκάδες τις απειλές και το αντάρτικο του κομμουνιστικού φασιστικού ιδεαλισμού τα δικά τους πιστεύω!
Δεν ξέρω πού θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με το καλημέρα της Νέας χρονιάς, γι’ αυτό κάνω και μία δική μου προσωπική παρότρυνση στο αρμόδιο Υπουργείο και τον Χιώτη Υπουργό να αποφύγουμε με κάθε τρόπο το αιματοκύλισμα και τον νέο εμφύλιο σπαραγμό και τυχόν αιματοχυσία πάνω στον φαλακρό θόλο!
Ο μεγάλος εθνικός μας Μίκης έχει πει στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ότι ο χειρότερος ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αριστερόστροφη μορφή κομμουνισμού γι’ αυτούς όλους τους λόγους αρμόδιοι Άρχοντες και Νταβατζήδες ηρεμήστε και κάτσετε στ’ αυγά σας για να μην κλάψουν τα παιδιά σας!
Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία και να αποφευχθούν παρατράγουδα και αντιξοότητες με γενικευμένη αναμπουμπούλα!
Καλά Μυαλά σε όλους και εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και Χαρά!
Χίος, 30 Δεκεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.