ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΖΟΙ; Γράφει ο Π. Κυδώνης

Πότε θα δικαιωθούν οι πεζοί; Πότε θα ελευθερωθεί η στερημένη μετακίνηση τους στα πεζοδρόμια;

Ένας φαύλος κύκλος η παραλιακή του Βροντάδου σε καθημερινή βάση.

Πολλές οι καταγγελίες στα γραφεία μας από πεζούς για την κατάσταση που επικρατεί στον παραλιακό του Βροντάδου, λόγω των καταπατημένων πεζοδρομίων από οχήματα θαμώνων καφετεριών και εστιατορίων της περιοχής.

Αδύνατη είναι πλέον η μετακίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια, χωρίς φυσικά να δίνει κανένας σημασία. Άξιο απορίας είναι αν και πότε η τροχαία της Χίου έχει προχωρήσει σε ελέγχους στην συγκεκριμένη περιοχή, σε ένα τόσο επικίνδυνο δρόμο που έχει προκαλέσει παλαιότερα πολλά τροχαία ακόμη και θανατηφόρα ατυχήματα.

Συγκεκριμένα τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι σε καθημερινή βάση σταθμευμένα επί του πεζοδρομίου και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος αυτού. Οι πεζοί είναι αδύνατον να συνεχίσουν την πορεία τους επάνω στο πεζοδρόμιο και είναι υποχρεωμένοι να κατέβουν στο οδόστρωμα, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η εικόνα των οχημάτων που είναι σταθμευμένα κανονικά και όχι με αναμμένα τα alarm, ώστε να δείχνουν ότι ο οδηγός τους τα έχει σταθμεύσει προσωρινά, καθώς και η απουσία του οδηγού δημιουργούν ένα συναίσθημα αγανακτήσεως στους πεζούς, οι οποίοι βλέπουν να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και αισθάνονται εντελώς αβοήθητοι και απροστάτευτοι από την καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματός τους να βαδίζουν ελεύθερα στα πεζοδρόμια της περιοχής τους.

Η όντως αυτή παράνομη πράξη παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ., αφού καταπατείται κοινόχρηστος χώρος και δη πεζοδρόμιο (χώρος δηλαδή που προορίζεται, σύμφωνα με τον νόμο, για πεζούς). Η συνεχιζόμενη αυτή παρανομία αναγκάζει τους πεζούς να προχωρήσουν στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας της παραλιακής του Βροντάδου με κίνδυνο της ζωής τους.

Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Τροχαίας Χίου και φυσικά του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου κ. Γεωργίου Κεβόπουλου, που γνωρίζουμε ότι θα επέμβει άμεσα για την επίλυση του προβλήματος όπως έχει ξανά ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα μας για παλαιότερες καταγγελίες που αφορούσαν την Λεωφόρο Ενώσεως.

 

         Φιλικά 

Παντελής Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.