ΠΟΥ “Λανθασμένη και ίσως επικίνδυνη απόφαση”

 

Του Κ. Α. Ναυπλιώτη

Μόλις έμαθα μέσω των Δελτίων Ειδήσεων την “πρόταση του πρωθυπουργού” προς την “Ευρωπαϊκή Επιτροπή” για το “Πιστοποιητικό Υγείας” που θα πρέπει να έχει όποιος θέλει να ταξιδέψει τουλάχιστον στις χώρες τής Ε.Ε, σκέφτηκα πως “κάτι δεν πάει καλά” και υπέθεσα πως ο προτείνων χρησιμοποιήθηκε ως “λαγός” της Ένωσης. Όμως έκανα λάθος(!) γιατί αποδείχτηκε πως η “πρόταση” αυτή είναι πρωτοβουλία τού  πρωθυπουργού. Αυτό επιβεβαιώνεται από την προειδοποίηση τού ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν εφαρμοστεί η πρόταση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού για το “πιστοποιητικό εμβολιασμού” που θα πρέπει να έχουν όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Στο ίδιο μήκος κύματος (δηλ. της μη εφαρμογής των διαβατηρίων του εμβολιασμού) κινήθηκε και η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε, με την σημείωση ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί να προκαλέσει εκτός από αναταραχή και κίνδυνο δημιουργίας “πολιτών δύο ταχυτήτων”, πράγμα που σημαίνει διάκριση των ανθρώπων μέσω της εθνικότητας και φυλετικής καταγωγής.
Προσωπικά θεωρώ δεδομένο, πως αν εφαρμοστεί η “πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού”, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο “την προστασία των προσωπικών δεδομένων” αλλά γενικά “τα ανθρώπινα δικαιώματα”, αφού είναι δυνατή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι θέμα “πρωτοβουλίας” (μπροστάρης), αλλά θέμα ελέγχου και εξάρτησης. Λογική που θα κρίνει το δικαίωμα μετακίνησης των πολιτών, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και εντός της χώρας. Είναι δηλαδή ζήτημα όχι υγειονομικής ασφάλειας,

ούτε και “ελευθερίας των πολιτών”(!!) αλλά επιχείρηση περιορισμού τής ελευθερίας των πολιτών.

Στοιχεία από την ιστοσελίδα Sputnik 
   Κ. Α. Ναυπλιώτης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.