ΠΡΑΞΗ  ΠΡΟΟΔΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ  Η΄ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ;

Του  Γιώργου  Φωτ.  Παπαδόπουλου

 

Όταν η προηγούμενη δημοτική Αρχή (Βουρνού) ανέλαβε τα καθήκοντά της (τον Σεπτέμβριο του 2014) παρέλαβε μια κατασκήνωση στα Σκλαβιά (Θολοποταμίου) η οποία είχε να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2010. Επί 4-5 χρόνια ήταν ανενεργή, ενώ είχε λεηλατηθεί από γνωστούς-αγνώστους που, ως επιτήδειοι περιφέρονται ανά την νήσο και συλλέγουν κάθε λογής αντικείμενα.

Μετά πολλών κόπων και βασάνων κατόρθωσε να την εξωραΐσει και να την παραδώσει το καλοκαίρι του 2018 -ως κατάλληλη για χρήση- στα χιωτόπουλα, που την περίμεναν να λειτουργήσει επί χρόνια. Το ίδιο και το 2019 (ξαναλειτούργησε).

Τα έτη 2020 και 2021 δεν λειτούργησε λόγω κορονοϊού. Την άνοιξη του 2022 στελέχη της δημοτικής Αρχής ανέφεραν -σε επίσημες δηλώσεις τους στα ΜΜΕ- ότι δεν θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2022 και ότι θα γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες και ενέργειες μέσα στην περίοδο φθινοπώρου – χειμώνα 2022 έως την άνοιξη του 2023, ώστε να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.

Σήμερα, μετα λύπης πληροφορήθηκαν οι μικροί συμπολίτες μας ότι, ούτε φέτος (το καλοκαίρι του 2023) θα λειτουργήσουν, διότι δεν έγιναν όσα προβλέπονταν ώστε να κριθούν κατάλληλες και ικανές να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Τι να πω; Οσονούπω εκπνέει και η παρούσα -τετραετής- δημοτική περίοδος και η δημοτική κατασκήνωση των Σκλαβιών ουδόλως λειτούργησε εντός αυτής. Φθάσαμε, δηλαδή, στην περίοδο από όπου ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή το έτος 2014.

Πρόοδος, ανικανότητα ή αδιαφορία;

Γιατί δεν ασχολήθηκε κάποιος επισταμένως με τις κατασκηνώσεις, να λειτουργήσουν;

Κάτι αντίστοιχο ήλθε στο μυαλό μου, με αφορμή την απόδοση της ΄΄γαλάζιας σημαίας΄΄ σε πλείστες όσες παραλίες του νησιού μας. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή παρέλαβε μηδέν παραλίες το 2014 (παλαιότερα υπήρχαν, αλλά το έτος εκείνο όχι). Ξεκίνησε με τέσσερις την πρώτη της χρονιά και κατέληξε το 2019 με δεκαπέντε. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, αυτές τις δεκαπέντε παίρνει κάθε χρόνο, επανυποβάλλοντας -προφανώς- τον φάκελο που η προηγούμενη δημοτική Αρχή κατέθετε προς έγκριση, ασφαλώς επικαιροποιημένο.

15 παρέλαβαν, 15 παραδίδουν ! Αυτό λέγεται πρόοδος;

<<Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια>> !!!-

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.