«Προβλήματα του Ανατολικού Αιγαίου που χρήζουν άμεσης επίλυσης»

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου και Σάμου έπειτα από τις τακτικές εξελίξεις που προκύπτουν στον ναυτιλιακό τομέα, αποστέλλει ανακοίνωση για να δηλώσει τα επικείμενα προβλήματα που απασχολούν τόσο το νησί της Χίου, όσο και της Σάμου:

“Στα πλαίσια της επικείμενης αποφοίτησης των δοκίμων καθώς και της διαδικασίας των
τακτικών μεταθέσεων και της παράλληλης όξυνσης του μεταναστευτικού προβλήματος που βιώνουμε κυρίως εμείς που υπηρετούμε στο ανατολικό Αιγαίο, η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Χίου και Σάμου θέλει να κάνει γνωστά τα εξής:
1. Στο ανατολικό Αιγαίο τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε ιδιαίτερη, έκτακτη κατάσταση, μια κατάσταση ενός ιδιότυπου «πολέμου».
2. Λόγω αυτής της κατάστασης, ΟΛΟ το προσωπικό που υπηρετούμε στις Λιμενικές Αρχές του ανατολικού Αιγαίου και στα σκάφη που υπάγονται σε αυτές, από τους προϊσταμένους και τους κυβερνήτες έως και τον νεότερο Λ/Φ, προσφέρουμε νυχθημερόν τις υπηρεσίες μας, αγόγγυστα, με γνώμονα την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας, την εξυπηρέτηση και την υπεράσπιση του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Το ίδιο ακριβώς πράττουν και οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι για εκτέλεση υπηρεσίας, ενισχύοντας τις Λιμενικές Αρχές του ανατολικού Αιγαίου και τα πλωτά μέσα τους, πιστοί όλοι στον όρκο που δώσαμε με την εισαγωγή μας στο Λ.Σ.
3. Ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού περνά μέσα από τον διάλογο με τους συναδέλφους και την ηγεσία και τη συντονισμένη προσπάθεια, και εμείς δηλώνουμε παρόντες σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει, επιτέλους να εξορθολογιστεί το ΠΔ περί ωραρίου εργασίας λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας του προσωπικού, ιδίως στις παραμεθόριες περιοχές.
4. Η ανάγκη για μόνιμη ενίσχυση των υποστελεχομένων Λιμενικών Αρχών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και όλου του Λ.Σ. τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα, προβάλλει αδήριτη όσο ποτέ. Όλα τα σκάφη που επιχειρούν στο ανατολικό Αιγαίο πρέπει να είναι επανδρωμένα με τριπλά πληρώματα και με τη μέγιστη σύνθεσή τους και όχι με την ελάχιστη που ισχύει σήμερα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους και οι Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου κατ’ εξαίρεση στο 100% της οργανικής τους σύνθεσης. Η αύξηση των πλευσίμων, όπως έγινε στο ΠΝ, τίθεται ως επιτακτική ανάγκη αφού οι συνάδελφοι επιχειρούν νυχθημερόν και ακατάπαυστα και δικαιωματικά πρέπει να ανταμείβονται για το έργο τους.

5. Σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση των νέων οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών, η
κατάσταση στις Υπηρεσίες που υπάγονται στην ένωσή μας ολοένα και χειροτερεύει και οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, στο Λ/Σ Οινουσσών η υποστελέχωση αγγίζει το 50%, στην ΑΕΝ Οινουσσών το 80%, στο Λ/Σ Καρδαμύλων το 55%, στο Λ/Σ Μεστών το 40%, στο Λ/Σ Ψαρών το 55%, στο Λ/Χ Σάμου το 40% και στην Ικαρία το 56%. Πότε θα έρθει κόσμος σε αυτές τις Υπηρεσίες; Πότε θα ηρεμήσουν οι συνάδελφοι σε αυτές τις Υπηρεσίες; Τώρα είναι ευκαιρία, με την ορκωμοσία των δοκίμων να καλυφθούν σημαντικά κενά.
6. Πεποίθησή μας είναι ότι ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με την τήρηση των θεσμικών κανόνων μπορούν να λύνονται μόνο μέσω των θεσμικών οδών, συνδικαλιστικών αλλά και υπηρεσιακών. Όμως μετά λύπης συνειδητοποιούμε ότι παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας, τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται. Δεν έχετε ανταποκριθεί στις φωνές μας. Ως Ένωση θα σταθούμε δίπλα σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, δεν θα μείνουμε πια στο να ακούμε τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους, αλλά θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες προκειμένου να βρούμε λύσεις.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.