Προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

 

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», προβάλλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

  • Αδελφές ψυχές (2019, 20’), ώρα 12:00

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές, Ομάδα μαθητών του Ελληνικού Σχολείου

του Vaihingen της Στουτγάρδης, στη Γερμανία

Στη Στουτγάρδη της Γερμανίας σήμερα, τρεις παλιοί μετανάστες από διαφορετικές χώρες, μια Γερμανίδα και μια έφηβη πρόσφυγας του καιρού μας, αφηγούνται ιστορίες από τη ζωή με το αγαπημένο τους ζώο. Συνηθισμένες ή απίθανες, αστείες ή συγκινητικές, οι ιστορίες αυτές αποκαλύπτουν την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα.

  • Κλεονίκη (2019, 29′), ώρα 12:20

Σκηνοθεσία: Άννα Αντωνοπούλου

Η υπεραιωνόβια Κλεονική ζει στα βουνά της Ευρυτανίας τραγουδώντας και εξιστορώντας ιστορίες από το παρελθόν. Ο Κώστας και ο Γιώργος, δύο από τα οκτώ παιδιά της, ζουν μαζί της. Όλοι περιμένουν την παραδοσιακή γιορτή «Σωτήρος», όταν το μικρό χωριό γεμίζει ξανά με ζωή.

  • Μισητή Γραμματοσειρά (2020, 9’), ώρα 12:50

Σκηνοθεσία: Σάββας Κωνσταντίνου

Μια ταινία σχετικά με την ιστορία των γραμματοσειρών, που κατείχαν τα πρωτεία στο πέρασμα των αιώνων. Κατά τη διάρκεια της ταξινόμησής και της σύντομης περιγραφής της ιστορίας των πιο διαβόητων από όλες, παρουσιάζεται η γραμματοσειρά Comic Sans.

  • Spoko (The Blind Football Coach) (2018, 10’), ώρα 13:00

Σκηνοθεσία: Wim Steytler

Ο Dumisani Ntombela δεν έχει δει ποτέ ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι τυφλός,  αλλά κατάφερε να γίνει προπονητής σε μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

  • Βαβέλ – Από τη σιωπή στην έκρηξη (2020, 71’), ώρα 13:30

Σκηνοθεσία: Μελέτης Μοίρας

Αθήνα, Φεβρουάριος 1981. Πώς μια ομάδα ανθρώπων με κίνητρα από την κοινή τους αγάπη για την ένατη τέχνη, εισήγαγε Έλληνες αναγνώστες στην κουλτούρα των κόμικς που δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Η ιστορία του θρυλικού περιοδικού κόμικς και τα διεθνή Φεστιβάλ κόμικς Βαβελ.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

  • Αδελφές ψυχές (2019, 20’), ώρα 12:00

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές και η ομάδα μαθητών του Ελληνικού Σχολείου Στουτγκάρδη-Βάιινγκεν στη Γερμανία

  • Κλεονίκη (2019, 29′), ώρα 12:20

Σκηνοθεσία: Άννα Αντωνοπούλου

  • Μισητή Γραμματοσειρά (2020, 9’), ώρα 12:50

Σκηνοθεσία: Σάββας Κωνσταντίνου

  • Spoko (The Blind Football Coach) (2018, 10’), ώρα 13:00

Σκηνοθεσία: Wim Steytler

  • Σιγή ιχθύος (2020, 70’), ώρα 13:30

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Ανδρέας Λουκάκος

Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, η ταινία αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση».

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82 102 Χίος

Τ: 22710 72212 |  www.piop.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.