Προκήρυξη στάσης εργασίας για τους εργαζομένους των Κοινωνικών Δομών των Δήμου την Τετάρτη 30-6-2021

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου είναι στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων  των Κοινωνικών Δομών των Δήμου.  Οι εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, στα ΚΗΦΗ, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα Κοινωνικά Φαρμακεία, στα Κέντρα Κοινότητας, στις Δομές Αστέγων,  χρόνια τώρα με το καθημερινό τους έργο, κρατούν ψηλά τον πήχη του κοινωνικού Κράτους.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών, συνέβαλαν και συμβάλουν με απαράμιλλο ζήλο τα μέγιστα ως προς τις υπηρεσίες που παρέχουν στο παιδί, στον ηλικιωμένο, τον άστεγο, τον οικονομικά ανήμπορο, τον πολίτη, τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσα από διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ. Η πλειονότητα αυτών ωστόσο απασχολείται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, πολλοί μάλιστα εξ αυτών έως και 20 συναπτά έτη!

Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιες ακριβώς έκτακτες ανάγκες καλύπτονται από διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες διαρκούν τόσα πολλά χρόνια;
  • Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εμμένουν να αρνούνται την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Δομές των Δήμων και ότι πίσω από τις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει ουσιαστικά μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου;
  • Πώς νομιμοποιείται η Κυβέρνηση να αγνοεί την πρόσφατη απόφαση του ΔΕΕ, υπ’ αριθμ C-160/18/11-2-2021 (η οποία ερμηνεύει και επικαιροποιεί την κοινοτική οδηγία 1999/70/Ε.Κ.), σχετικά με την καταχρηστική χρησιμοποίηση των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά την οποία κρίθηκε ότι η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν βρίσκει έρεισμα στο άρθρο 103, παρ. 8 του Συντάγματος;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου μαζί τους διεκδικεί:

  • Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία
  • Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου χρόνου με Νομοθετική ρύθμιση.
  • Την στελέχωση των Κοινωνικών Δομών με μόνιμο προσωπικό για πλήρη, βιώσιμη και λειτουργική προσφορά σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Κηρύσσουμε Τρίωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη  30/06/2021 και από ώρα 12.00 έως 15.00, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις δομές και να μπορέσουν να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα.

Η συγκέντρωση θα γίνει εμπρός από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου – Μ.Λιβανού 66.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.