Προς συνάντηση κ. Καιρίδης – κ. Μαλαφής για την ναύλωση κρουαζιερόπλοιου έναντι της ΒΙΑΛ

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλαφής για την διαχείριση της καταγραφής και ταυτοποίησης των πολιτών τρίτων χωρών αναφορικά με την αυξημένο πληθυσμό το τελευταίο διάστημα, πρότεινε την ναύλωση κρουαζιερόπλοιου προκειμένου να φιλοξενείται ένας μικρός αριθμός ωφελούμενων που είχαν ως προορισμό απόπλου τη Χίο, και τα διαδικαστικά θα πραγματοποιούνται εκεί. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, αναφορικά με το ζήτημα παράτασης λειτουργίας της ΒΙΑΛ για μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Υπουργός κ. Καιρίδης όσο και ο Δήμαρχος κ. Μαλαφής, έχουν θέσει την Παρασκευή 8 Μαρτίου ως ημερομηνία προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο, με στόχο την συζήτηση του θέματος και της εύρεσης ανάλογης λύσης, με βάση την κοινωνική ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών. Σε αναφορά του ο κ. Μαλαφής εξήγησε ότι θεωρείτο εφικτή η ιδέα της ναύλωσης κρουαζιερόπλοιου, παρά την απόρριψη της ιδέας στο παρελθόν λόγω επίκλησης λόγων ασφαλείας. Εν συνεχεία ο ίδιος δήλωσε την κάθετη άρνηση του σε οποιασδήποτε μορφής δημιουργίας υπερδομής ωφελουμένων, είτε στην περιοχή του Θόλου όπως και προέβλεπε ο Κυβερνητικός Σχεδιασμός, είτε στην κατασκευή αυτού σε οποιοδήποτε άλλο ευρύχωρο μέρος του νησιού, εξαιρουμένου της δομής δυναμικότητας με όριο χωρητικότητας 500 ατόμων, για τη διαδικασία της καταγραφής και ταυτοποίησης, και μετέπειτα της μεταφοράς τους στην ενδοχώρα. Η αντίδραση του ισχύει και για την παράταση λειτουργίας της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς.

Ως προς την συνάντηση των δύο πολιτικών προσωπικοτήτων, ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Καιρίδης ως πάγιο ζητούμενο έχει θέσει την λύση σε μορφή διαλόγου με τον Δήμαρχο κ. Μαλαφή, ώστε να στελεχωθούν οι ωφελούμενοι και επιχειρώντας την ελάχιστη αντίδραση των πολιτών και των λοιπών αιρετών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.