Προσφορά – Πρόληψη Καρκίνου του Προστάτη

 

Ο καρκίνος του Προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο του άντρα και την δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Δυστυχώς δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ σύμπτωμα όσο ακόμη είναι έγκαιρα. Περίπου 1 στους 30 άντρες με καρκίνο του προστάτη άνω των 50 ετών θα πεθάνει τελικά από καρκίνο του προστάτη.

Σήμερα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αν ανιχνευθεί σε πρώιμα στάδια. Η ακριβής αιτία του καρκίνου του προστάτη δεν είναι γνωστή, ωστόσο υπάρχουν τρόποι πρόληψης Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος του προστάτη έχει καθιερωθεί από δεκαετίες. Στόχος του είναι να μειώσει τις πιθανότητές σας να πεθάνετε από καρκίνο του προστάτη.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του Προστάτη ενώ η 15η Σεπτεμβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου κατόπιν συνεννοήσεως με την Διεύθυνση του Διαγνωστικού εργαστηρίου ¨Μαγνητικής Τομογραφία Χίου¨ εξασφάλισε, για τον μήνα Σεπτέμβριο, ένα ελκυστικά προνομιακό πακέτο (υπέρηχο), για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή μελών των οικογενειών τους, ώστε η τιμή αυτή να αποτελέσει και κίνητρο για να εξεταστούν ΟΛΟΙ. Η εξέταση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με την επίδειξη του στρατιωτικού βιβλιαρίου.

Η πρόληψη είναι το κλειδί!!!

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία, καθώς όταν ο καρκίνος του προστάτη εντοπιστεί σε αρχικά στάδια, είναι ιάσιμος σε ποσοστό 95%!

Η προσφορά ισχύει για όλο το προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Χίου διότι στην υγεία και στην ζωή έχουμε δικαίωμα ΟΛΟΙ.

 

 

-Ο-

Προέδρος
Κουτσουράδης Νικόλαος
ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)
6975593281

 

       

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.