Προσφυγικό: 1.000-1.500 ασυνόδευτα υποδέχεται η Γερμανία από την Ελλάδα

Έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός την απόφαση του Βερολίνου για την υποδοχή εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων από τα ελληνικά camps. Η συμφωνία αφορά τη φιλοξενία στη Γερμανία 1.000 έως 1.500 παιδιών, ειδικά εκείνων που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω σοβαρών ασθενειών και είναι κάτω των 14 ετών. Η Γερμανία ελπίζει σε έναν συνασπισμό προθύμων στην Ε.Ε. που θα θελήσουν να φιλοξενήσουν τους υπόλοιπους ασυνόδευτους ανηλίκους από την Ελλάδα. Η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή το προσφυγικό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για την Ε.Ε. και αυτό που δοκιμάζει σοβαρά τη συνοχή της, αφού ακόμη και στο θεωρητικά ανώδυνο ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών, οι «27» δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προτάθηκε σε ορισμένες χώρες που αντιδρούν, να φιλοξενήσουν μόνο χριστιανούς πρόσφυγες και αρνήθηκαν. «Ούτε έναν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της εκμυστηρεύτηκε ότι η μικρή του κόρη δραστηριοποιείται ενεργά στην προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και του μιλάει καθημερινά με συγκίνηση για το θέμα. Στο μεταξύ, έξω από τον χώρο του φόρουμ μερικές δεκάδες διαδηλωτές ζητούσαν με συνθήματα (γραμμένα στα γερμανικά και στα ελληνικά) από την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.