Προτάσεις για θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της ενίσχυσης δημοτών και επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου, θεωρούμε ότι ο Δήμος Χίου,  το ΝΠΔΔ η ΔΗΚΕΧ, οι επιχειρήσεις του, απαιτείται να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση των δημοτών ενόψει των εκτάκτων καταστάσεων που ζούμε λόγω της αναστολής  ή υπολειτουργίας επιχειρήσεων εξαιτίας του κορονοϊού και καραντίνας .

Προς αυτή την κατεύθυνση  είχαμε  καταθέσει τις προτάσεις μας από τις 5 Απριλίου 2020 στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου  για να τεθεί θέμα  προς συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο , που είχε συνεδριάσει στις 8/4/2020.

Επειδή το θέμα έρχεται προς συζήτηση  στο Δημ. Συμβούλιο  που πρόκειται να γίνει  στις 8/5/2020, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις που καταθέσαμε:

  • Εξασφάλιση των θέσεων και αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, του ΝΠΔΔ  της  ΔΗΚΕΧ, των δημοτικών επιχειρήσεων που υπολειτουργούν ή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει  τις διευρυμένες ανάγκες  των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα
  • Απαλλαγή της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων των  κυλικείων των σχολείων, του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, του κλειστού γυμναστηρίου κλπ., για το επόμενο εξάμηνο
  • Απαλλαγή της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, των  επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία, για το επόμενο εξάμηνο.
  • Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μικρών επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος
  • Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για όσες επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν ή να περιορίσουν τη λειτουργία τους
  • Να παγώσουν  οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών ,μικρομεσαίων  επιχειρήσεων κλπ, για το επόμενο εξάμηνο, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού.
  • Να υπάρξει γραμμή στήριξης του Δήμου, μέσω της Δ/νσης Πρόνοιας, για όποιον συμπολίτη έχει ανάγκη
  • Ο Δήμος Χίου θα πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση την ενοικίαση ξενοδοχείων για να λειτουργήσουν ως χώροι καραντίνας όπως έπραξε και στη Θράκη, για τους πρόσφυγες-μετανάστες  και τις ευάλωτες ομάδες.
  • Ο Δήμος Χίου  θα πρέπει να απαιτήσει  επίσης , υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες  την αποσυμφόρηση σε πρώτη φάση  της ΒΙΑΛ, που μπορεί να αποτελέσει  μια υγειονομική βόμβα, και να ακολουθήσει ο απεγκλωβισμός των προσφύγων , αντί να επικροτεί απόψεις  περί  «αποσυμφόρησης του 8%».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.