Προϋπολογισμός 7,8 εκατ. ευρώ στις Οινούσσες για έργα αναπτυξιακής θωράκισης

 

Με προτεραιότητες την ολοκλήρωση της συνεχούς υδροδότησης του οικισμού, τη λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης και την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων καθώς και των έργων αναπλάσεων ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών ο προϋπολογισμός του 2023 συνολικού ύψους 7,8 εκατ. ευρώ.

Μέριμνά μας είναι να ολοκληρωθούν τα εν εξελίξει έργα, να επιθεωρηθούν και ελεγχθούν τα υφιστάμενα δίκτυα, να λειτουργήσει επιτυχώς η νέα αφαλάτωση και να επισκευαστούν οι οχετοί ομβρίων και δρόμοι εντός οικισμού, που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Επιπροσθέτως τα τελευταία μέτρα της διαδρομής διανύουμε για τη δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», την ολοκλήρωση του λαογραφικού μουσείου από το πρόγραμμα Leader και για τις μελέτες του Συνεδριακού Κέντρου και της εσωτερικής ανάπλασης και υπογειοποίησης των καλωδιώσεων.

Παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, που επιτρέπουν οι πόροι της κεντρικής διοίκησης προς το Δήμο, τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν και φέτος αμετάβλητα, ενώ με χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση θα επιδιώξουμε να ενισχυθούν και φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Στόχος μας είναι η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουμε τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, που θα επιτρέψει εξοικονόμηση πόρων και θα συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.