Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Κελλυ Λουφάκη στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών με αμαξίδιο

Με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ να κατακτά τα περισσότερα μετάλλια ολοκληρώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Άλσος Αιγάλεω το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο ανδρών-γυναικών.

Στην καταπληκτική αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του αθλήματος. Παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και πρωταθλητές Ευρώπης, έδωσαν μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου και οι εθελοντές φοιτητές ήταν παντού παρόντες, βοηθούσαν και στήριζαν συνεχώς τους αθλητές και τις αθλήτριες. Παρούσα ήταν σχεδόν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα με προεξάρχοντα τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ κο Παναγιώτη Καλδή.

Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου, της Ομοσπονδίας, αλλά κυρίως τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος: τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τα σωματεία τους, για την προσπάθεια που κάνουν ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Την Χίο έκανε υπερήφανη για μια ακόμη φορά η Κέλλυ Λουφάκη του ΑΣ ΑμεΑ «Αετοί Αθήνας»  η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών (Eppe) (κατηγορία Β)  καθώς και την πρώτη θέση στην ΣΠΑΘΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Sabre) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β, παίρνοντας για μια ακόμη φορά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος και μάλιστα με δύο χρυσά μετάλλια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.