Πρωτοβουλία για τη Χίο: Ώρα αποφάσεων για την καλοκαιρινή προκυμαία

 

Επιστολή απέστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού Πρωτοβουλία για τη Χίο, Μανώλης Βουρνούς προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου κο Κυριάκο Ζωάνο για το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Προκυμαία, με σκοπό να μπορούν οι επιχειρηματίες να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Χίος, 14/5/2020

προς το ΔΣ και τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κο Κυριάκο Ζωάνο.

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, αγαπητοί σύμβουλοι,

Η πρόταση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από τους επαγγελματίες εστίασης της προκυμαίας για προσωρινή διευθέτηση των χρήσεων της Ζώνης Λιμένα, δίνοντας περισσότερο χώρο στους πεζούς και στα αραιά τραπέζια και καθίσματα, είναι μια καλή βάση για να εξετασθεί άμεσα από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΧ, να μπορέσει μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει αποφάσεις που θα επιτρέψουν σε όλους τους καταστηματάρχες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και στην κοινωνία της Χίου και τους επισκέπτες της να δουν με “άλλο μάτι” την θερινή περίοδο που έφτασε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας τονίσω, ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού απαιτούν ρηξικέλευθες λύσεις, αλλά και επιτάχυνση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Νομίζω, επίσης, ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις απόψεις θεσμικών οργάνων όπως το Επιμελητήριο Χίου, αλλά και φορέων όπως οι σύλλογοι των επαγγελματιών.

Όπως έκανα με παρέμβασή μου στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις  μου πριν από δύο εβδομάδες, έτσι και τώρα σας προτρέπω να προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα, δοκιμάζοντας λύσεις οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να φαινόταν ανεφάρμοστες. Αν και πιστεύω ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν μπορούν να λυθούν με έξυπνες σημειακές παρεμβάσεις είτε χωρικά, είτε χρονικά, η δοκιμή με προσωρινά μέτρα πάντα επιτρέπει άμεσες διορθωτικές κινήσεις. Το παράδειγμα το δίνει και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας κυκλοφοριακές τροποποιήσεις, με αναστρέψιμο χαρακτήρα.

Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, θα σταθεί από κοινού δίπλα σας σε αυτές τις αποφάσεις.

Προχωρήστε λοιπόν μπροστά, άμεσα, ολοκληρώνοντας το διάλογο με τους φορείς και υιοθετόντας μέτρα».

Με εκτίμηση,

Μανώλης Βουρνούς

επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.