Πρόγραμμα αναδάσωσης χρηματοδοτεί η Κ.Ε.Δ.Ε. στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και της φυσικής καταστροφής που αυτές προκάλεσαν, οδήγησαν τον Δήμο Χίου όχι μόνον σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους –με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια πολιτών, φορέων και συλλόγων του νησιού- αλλά και σε συμμετοχή του σε δυναμικές δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), με σκοπό την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου των πληγεισών περιοχών.

Μία εξ αυτών και η πρόσφατη πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. υπό τον τίτλο «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου (Δήμαρχο Τρικκαίων), πρόκειται για δράση «μέσα από την οποία θα επιδιώξουμε να συγκεντρώσουμε πόρους από Δήμους, προγράμματα, αλλά και ιδιώτες χορηγούς, με τους οποίους θα χρηματοδοτήσουμε αναδασώσεις πληγεισών περιοχών». Στόχος, πάντα σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, η «όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος».

Με απόφασή της, η Κ.Ε.Δ.Ε. πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιό της, τη συμφωνία για υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Δήμος Χίου καλεί πολίτες, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις της Χίου που θα ήθελαν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω κίνηση και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδράμουν τους πυρόπληκτους Δήμους, να επισκεφθούν τους παρακάτω συνδέσμους:

https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/

https://kede.gr/d-papastergiou-i-kede-anoigei-eidiko-logariasmo-me-500-000-evro-kai-sygkentronei-chrimata-gia-tis-anadasoseis-eidiko-programma-des-to-dasos/

Ήδη, η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό ώστε να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για τις ανάγκες αναδάσωσης των πληγεισών περιοχών. Όσοι επιθυμούν άμεση κατάθεση, μπορούν να χρησιμοποιούν τον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

Αριθμός Λογαριασμού: GR6901100800000008001174807

(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΕΔΕ).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.