Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 12:00 ΟΜΙΛΙΕΣ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.

Ώρα 13:00 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Προσκόπους και Οδηγούς με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

1.ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από την ογδόη πρωινή ώρα της 27ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2.ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλως των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 13:00 ΕΠΑΡΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ  στον κεντρικό λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ

Ώρα 18:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 7:00 ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ώρα 8:00 ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ) με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος

Ώρα 10:15 ΤΕΛΕΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Κωνσταντίνο Γανιάρη. Καθηγητή μουσικής στο Γ’ Γυμνάσιο Χίου.

Διανομή μικρών Ελληνικών Σημαιών από τη Π.Ε. Χίου στους παρακολουθούντες την παρέλαση.

Ώρα 11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ της Φιλαρμονικής του Δήμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστών/τριών Α.Ε.Ν., αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Ώρα 13:00 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΡΡΙΚΟΥ στο Δημοτικό Κήπο Χίου.

Τρισάγιο υπό τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, επίκαιρη ομιλία από τον σμήναρχο Π.Α. κ. Παντελή Βατάκη, κατάθεση στεφάνων (Διοργάνωση: Δήμος Χίου)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

Ώρα 16:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στον κεντρικό λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.