Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε χωρίς παρελάσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει το μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Καλώ κάθε συμπολίτη μας να υψώσει τη Γαλανόλευκη σημαία, τιμώντας τους ήρωες και διατηρώντας άσβεστη την ιστορική μνήμη.

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων:

 

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

 

Ώρα 09:00 Ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.

Ώρα 11:30 Προσκύνημα στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από μικρή αντιπροσωπεία της μαθητιώσας νεολαίας, Προσκόπων και Οδηγών, με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους.

 

 

 

 

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

 

Ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης και ολιγομελείς μπάντες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου θα περιέλθουν την πόλη παιανίζοντας.

Ώρα 08:00 Έπαρση σημαίας στην Πλατεία Βουνακίου (Πλατεία Ν. Πλαστήρα) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 10:15 Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Γεώργιο Γαρρή, Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 16:50 Υποστολή σημαίας στην Πλατεία Βουνακίου (Πλατεία Ν.Πλαστήρα) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
  • Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλη και χωριά θα φωταγωγηθούν.
  • Εκφώνηση επετειακών κειμένων και τραγουδιών από τον εξώστη της Π.Ε. Χίου το πρωί της 28ης Οκτωβρίου.
  • Παράκληση για ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας σε κρατικές υπηρεσίες, σε περιφέρειες, δήμους και οικίες.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.